Módní návrhářka Blanka Matragi: Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jak klidný a úžasný je život v Česku
Blanka Matragi při oslavách 25. výročí její tvorby. FOTO: Poskytnuto z archivu B. Matragi

Módní návrhářka Blanka Matragi: Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jak klidný a úžasný je život v Česku

12. 1. 2024

Její životní příběh bývá přirovnáván k pohádce. Studentka ze Světlé nad Sázavou se dokázala prosadit ve světě módy natolik, že po jejích šatech začaly toužit ženy z nejvlivnějších a nejbohatších arabských rodin. Ale pozor, nemá ráda, když se o ní říká, že je dvorní návrhářka perských princezen.

móda osobnosti rozhovor
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Velmi úspěšná, obdivuhodná žena hodná velkého uznání. Musím v Praze do Obecního domu a těším se na sobotní dokument. Děkuji za článek. :-)
Anna Potůčková
Je to velká osobnost v oblasti mody. Její modely jsou líbivé, pracné a vůbec se nedivím že její modely nosí i princezny a ostatní bohaté ženy na světě. Díky za tento nádherný a zajímavý článek o Blance Matragi
Naděžda Špásová
Ani jsem netušila, že je stejný ročník jako my s manželem, dokonce je o tři dny mladší než Petr. Přeji krásné narozeniny.
Svatava Páleníková
Paní Blanko, smekám. Jste nadaná umělkyně a jistě velmi pracovitá žena. Patříte k Čechům, kteří dělají čest naší zemi. Určitě byste měla mít v Praze či v jiném městě stálou expozici.
Jiří Dostal
:-) :-) "Móda je tak nesnesitelný druh ošklivosti, že je třeba ji každého čtvrt roku měnit" Oscar Wilde, Zločin lorda Savila :-) :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Manžel mi k životnímu výročí koupil od paní B.M. multifunkční šátek v barvě zelenožluté. Lze ho nosit i jako tuniku. Většinou si ho beru do lázní a opatruji ho jako oko v hlavě. Obdivuji její modely. Dík za velmi hezký článek.
Hana Rypáčková
Pohádkové modely krášlí nejbohatší ženy planety...Všestranné výtvarné nadání..
Hana Haluzová
Děkuji moc za příspěvek. Paní Blanka Matragi je žena, které fandím, obdivuji ji, vážím si ji a mám ji ráda. Na dokument se těším. PS: Doporučuji přečíst si knihu paní Blanky Matragi "Jedu dál".
Daniela Řeřichová
Paní Banka Matragi dělá dlouhodobě čest naší zemi v cizině. Líbí se mi její životní přístup, pracovitost, mimořádné nadání pro detail. Souhlasím s tím, že součinnost s mladými lidmi posouvá tvůrce dál a nedovolí mu ustrnout.
Alena Letochová
Děkuji za moc zajímavý článek. Paní Blance Matragi patří můj obdiv už dávno. Měla jsem teké možnost zhlédnout její díla, která nejsou z oblasti módy a od té doby jsem její fanynka. Zajeli jsme si s manželem do Dolní oblasti Vítovic na Den otevřených dveří a největší zážitek pro nás byla výstava děl sympozia SMALTART 2012. Výtvarné sympozium SmaltArt se koná přímo ve Smaltovně VPE a v roce 2012 na něj zavítala i světově proslulá návrhařka Blanka Matragi. Wow, to jsme si nemohli nechat ujít. Nádherná díla jsme mohli obdivovat přímo v hale smaltovny, ale i na zahradě Vítkovického zámku. To byl rok 2012, ale co mě těší nejvíc je fakt, že kdykoli nyní můžu obdivovat její skleněné sochy v zahradě Zámečku v Petrovicích u Karviné. Smekám před paní Blankou a moc si jí vážím, také za její skromnost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody