Blanka Matragi při oslavách 25. výročí její tvorby. FOTO: Poskytnuto z archivu B. Matragi
Módní návrhářka Blanka Matragi: Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jak klidný a úžasný je život v Česku
12. 1. 2024Její životní příběh bývá přirovnáván k pohádce. Studentka ze Světlé nad Sázavou se dokázala prosadit ve světě módy natolik, že po jejích šatech začaly toužit ženy z nejvlivnějších a nejbohatších arabských rodin. Ale pozor, nemá ráda, když se o ní říká, že je dvorní návrhářka perských princezen.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
12.1.2024 17:13
Velmi úspěšná, obdivuhodná žena hodná velkého uznání. Musím v Praze do Obecního domu a těším se na sobotní dokument. Děkuji za článek. :-)
Anna Potůčková
12.1.2024 14:58
Je to velká osobnost v oblasti mody. Její modely jsou líbivé, pracné a vůbec se nedivím že její modely nosí i princezny a ostatní bohaté ženy na světě. Díky za tento nádherný a zajímavý článek o Blance Matragi
Naděžda Špásová
12.1.2024 13:45
Ani jsem netušila, že je stejný ročník jako my s manželem, dokonce je o tři dny mladší než Petr. Přeji krásné narozeniny.
Svatava Páleníková
12.1.2024 13:15
Paní Blanko, smekám. Jste nadaná umělkyně a jistě velmi pracovitá žena. Patříte k Čechům, kteří dělají čest naší zemi. Určitě byste měla mít v Praze či v jiném městě stálou expozici.
Jiří Dostal
12.1.2024 12:40
:-) :-) "Móda je tak nesnesitelný druh ošklivosti, že je třeba ji každého čtvrt roku měnit" Oscar Wilde, Zločin lorda Savila :-) :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
12.1.2024 12:02
Manžel mi k životnímu výročí koupil od paní B.M. multifunkční šátek v barvě zelenožluté. Lze ho nosit i jako tuniku. Většinou si ho beru do lázní a opatruji ho jako oko v hlavě. Obdivuji její modely. Dík za velmi hezký článek.
Hana Rypáčková
12.1.2024 11:48
Pohádkové modely krášlí nejbohatší ženy planety...Všestranné výtvarné nadání..
Hana Haluzová
12.1.2024 10:50
Děkuji moc za příspěvek. Paní Blanka Matragi je žena, které fandím, obdivuji ji, vážím si ji a mám ji ráda. Na dokument se těším. PS: Doporučuji přečíst si knihu paní Blanky Matragi "Jedu dál".
Daniela Řeřichová
12.1.2024 10:37
Paní Banka Matragi dělá dlouhodobě čest naší zemi v cizině. Líbí se mi její životní přístup, pracovitost, mimořádné nadání pro detail. Souhlasím s tím, že součinnost s mladými lidmi posouvá tvůrce dál a nedovolí mu ustrnout.
Alena Letochová
12.1.2024 10:36
Děkuji za moc zajímavý článek. Paní Blance Matragi patří můj obdiv už dávno. Měla jsem teké možnost zhlédnout její díla, která nejsou z oblasti módy a od té doby jsem její fanynka. Zajeli jsme si s manželem do Dolní oblasti Vítovic na Den otevřených dveří a největší zážitek pro nás byla výstava děl sympozia SMALTART 2012. Výtvarné sympozium SmaltArt se koná přímo ve Smaltovně VPE a v roce 2012 na něj zavítala i světově proslulá návrhařka Blanka Matragi. Wow, to jsme si nemohli nechat ujít. Nádherná díla jsme mohli obdivovat přímo v hale smaltovny, ale i na zahradě Vítkovického zámku. To byl rok 2012, ale co mě těší nejvíc je fakt, že kdykoli nyní můžu obdivovat její skleněné sochy v zahradě Zámečku v Petrovicích u Karviné. Smekám před paní Blankou a moc si jí vážím, také za její skromnost.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA