Módní návrhářka Blanka Matragi: Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jak klidný a úžasný je život v Česku
Blanka Matragi při oslavách 25. výročí její tvorby. FOTO: Poskytnuto z archivu B. Matragi

Módní návrhářka Blanka Matragi: Čím jsem starší, tím více si uvědomuji, jak klidný a úžasný je život v Česku

12. 1. 2024

Její životní příběh bývá přirovnáván k pohádce. Studentka ze Světlé nad Sázavou se dokázala prosadit ve světě módy natolik, že po jejích šatech začaly toužit ženy z nejvlivnějších a nejbohatších arabských rodin. Ale pozor, nemá ráda, když se o ní říká, že je dvorní návrhářka perských princezen.

móda osobnosti rozhovor
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Tvorbu paní Matragi mám moc ráda. Koupila jsem si od ní autorskou malbu a velký multifunkční šátek, který je úplná škoda nosit :-) Na film v ČT se těším.
Jana Šenbergerová
Děkuji za článek o ženě, jejíž tvorba mě už dlouho zajímá. Paní Matragi je pro mě umělkyní, jejíž díla jsou nadčasová a pro mě osobně dechberoucí. Přeji jí tolik klidu, kolik ke své práci i odpočinku potřebuje, aby pramen její inspirace nevyschl.
Marie Macková
Zajímavý článek, vždycky mě potěší, když někdo z Čech dosáhne světového formátu. Ještě víc, když hezky hodnotí život u nás.
Pavlína Vavříková
Navštívila jsem loni výstavu paní Blanky Matragi v Obecním domě a byla jsem naprosto okouzlena. To, co vytváří, jsou umělecká díla. Klobouk dolů. Přeji paní Matragi pevné zdraví a ještě mnoho spokojených zákaznic.
Jana Topolová
Fandím paní Matragi, za to, co dokázala, jí patří velké uznání.
Helenka Vambleki
Matragi je světoznámá značka. Protože jsem se o módu nikdy podrobněji nezajímala, zůstala v balíčku "módní návrháři". Dnes jsem si zde s údivem přečetla o této dámě více.
Marie Ženatová
Ze srdce děkuji redakci za tento zajímavý rozhovor. Paní Matragi* je skutečně velmi obdivuhodnou ženou a její životní příběh pohádkový. I když i každá pohádka má svoje problémy, které musí překonat jen veliká píle a odvaha. Přeji milé paní Matragi* do dalších let jen to nej, nej, nejlepší ♥
Helena Štěpánková
Obdivuhodná žena. Velmi si vážím osobností z Česka, kteří se dokáží díky talentu a tvrdé práci prosadit ve světovém měřítku. Ať jsou to sportovci, lékaři, architekti, anbo designéři či módní návrháři jako paní Matragi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody