FOTOREPORTÁŽ: Liška na lovu
Všechny fotografie: Elena Valeriánová

FOTOREPORTÁŽ: Liška na lovu

12. 1. 2024

Včera odpoledne jsme šli procházkou na louky nad starou pekárnou nedaleko našeho domu. Tahala jsem s sebou jako vždy ten můj kilový fotoaparát, ale na loukách nebylo ani živáčka. Ani křidélko (ptáci) ani stehýnko (srnky). Až najednou...

Co to moje oči vidí? V dálce na zasněžené louce něco tmavého. Na srnku je to malé, na dravce zase velké. Liška na lovu. Pomalu kráčím k ní, zatím mě nevidí, ale je moc daleko. Přesto vidím, jak loví hraboše. Čtyřikrát výskok a čtyřikrát vítězí. Třikrát kousne, přežvýkne a z tlamy ji kouká jen ocásek, vzápětí mizí i ten. Znovu pozorně slídí a čichá.

Blížím se, mám tmavý kabát a za mnou je les, nevidí mě. Zato já vidím, že má ocas nějaký vypelichaný, asi prašivina. Je mi ji líto. A v tom uviděla mě nebo chodce na blízké polní cestě. Otočila se, ladně se zavlnila a byla pryč. Chtěla bych napsat huňatým ocasem zametala svoje stopy, ale bohužel. Přikládám fotky s omluvou, nejsou moc kvalitní, liška byla daleko a světlo žádné. Včerejší jiskřivý den se dnes nekonal.

Přesto jsem byla jak v euforii, lišku nepotkávám každý den. 

fotografování příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Skvělé!!!
Blanka Lazarová
Eleno, krásný zážitek i fotoúlovek. Komu se to u nás poštěstí. Já lišku viděla jen v zoo, stejně jako většina. Díky, že ses s námi podělila. Gratuluji. :-)
Jan Zelenka
Holt, to je výhoda lidí, bydlících v kontaktu s přírodou. A hlavně tu přírodu mít rád a procházet se v ní a fotit. Palec nahoru!
Jana Jurečková
Eleno, hezký příběh, díky.
Daniela Řeřichová
Eleno, z tvého fotopříběhu jsem byla u vytržení již na FB. Znáš přírodu a chování jejích obyvatel a my se můžeme těšit z tvého pozorování a sdílení. Když nepočítám ZOO, tak jsem viděla jenom Janáčkovu Lišku Bystroušku a Chytrou kmotru lišku od Josefa Lady. Díky moc za tvou fotoreportáž a těším se na další. :-)
Květuše Pinkasová
Elenko, úžasný postřeh, fotodokumentace a zážitek třeba na celý život. Jen jednou za celých 10 let jsem lišku viděla z koupelnového okna v CHKO v Rychvaldu. Nemohla jsem od ní odtrhnout oči. Byla v klidu dost dlouho. Nebyl čas na další sledování a neznám pohyb zpět za hospodářskou k lesíku za roh podle stop. Taky ve sněhu a náš briard za plotem pod vchodovými dveřmi klidně spal. Moc hezký ocas, má ta tvá myškolovka. Děkuji ♥
Jana Šenbergerová
Eleno, moc ráda "chodím" na ranní procházky ve tvých stopách. Ať ti nohy, oči i foťák stále dobře slouží.
Eva Mužíková
Opět další zajímavý " lov beze zbrané". Jà jsem živou lišku viděla hluboko v minulém století.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

18%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%