FOTO: Poskytnuto z osobního archivu Danuše D'Engeli
Ora et labora, modlit se a pracovat. Heslo sv. Benedikta se stalo smyslem mého života, říká průvodkyně Danuše D'Engeli
11. 1. 2024Přes dvacet let provádí zahraniční turisty po Praze, ale i Kutné Hoře či Terezíně. Kromě toho píše poezii, pohádky, maluje a zpívá. Nejdůležitější je však pro ni víra. "Mým průvodcem životem je Písmo svaté," říká pětašedesátiletá Danuše D'Engeli.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
11.1.2024 17:07
Také děkuji za bližší seznámení s Danuší. Sice se osobně neznáme, ale je mi odjakživa moc sympatická, zajímá mne, fandím jí ve všem jejím konáním a smekám před její činorodostí a krédem.
Hana Rypáčková
11.1.2024 15:48
Ráda jsem se o Danušce dozvěděla něco nového. Je velmi milá a láskyplná. Její tvořivost mne udivuje..Má dar rozdávání...
Marie Pudichová
11.1.2024 15:22
Pro Danuši: ... s veršem a láskou kráčíš, tvé hřivny odevzdané, toliko potřebné, však často odmítané...
Daniela Řeřichová
11.1.2024 14:27
Děkuji J. Raškovi za rozhovor s Danuší D'Engeli, která svým ušlechtilým životním přístupem skvěle doplňuje mozaiku uživatelů tohoto portálu. Vážím si jejího přátelství a těším se na další její vernisáže.
Danuše se s životními překážkami dokázala vyrovnat díky své víře. Ráda bych v této souvislosti upozornila na kunsthistoričku, profesorku klasické archeologie na Univerzitě Karlově Růženu Vackovou, účastnici protinacistického odboje, kterou komunistický režim věznil 16 let v kriminálech. Zde organizovala vzdělávací přednášky pro další vězeňkyně a jejich mottem bylo zmíněné: Ora et labora, modlit se a pracovat.
Blanka Lazarová
11.1.2024 13:30
Děkuji za pěkný rozhovor s paní Danuší. K takovým osobnostem vzhlížím s velikým obdivem. Kéž by takových laskavých, mírumilovných a činorodých lidí bylo víc. :-)
Anna Potůčková
11.1.2024 12:05
Za tento krásný rozhovor s Danuškou moc děkuji. S velkým zájmem jsem je četla a Takovou laskavost, vstřícnost a lásku ke všem lidem má opravdu málokdo. Snad se i mě někdy poštěstí a Danuši poznám také osobně. Je to mé přání. Honzovi za rozhovor moc děkuji a Danuši přeji spoustu zdraví, Božího požehnání a ochranu Panny Marie.
Marie Seitlová
11.1.2024 11:53
Děkuji za tento rozhovor o milé a velmi činorodé ženě. Jsem ráda, že jsem tě Danuško na předvánočním setkání i60 poznala. Přeji hodně zdraví, štěstí,lásky, spokojenosti a tvůrčích sil.
Elena Valeriánová
11.1.2024 11:44
Milá Danuše, jste úžasná žena a já jsem ráda, že mám možnost Vás znát alespoň přes náš web. Jste velmi činorodá, ale hlavně laskavá, takových lidí není mnoho. Přeji Vám hodně tvůrčích sil, zdraví a dobrých lidí kolem Vás. Děkuji Honzovi za tento krásný rozhovor.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA