Ilustrační foto: Pexels
Jak přežít stěhování do domova seniorů a pak se tam nezbláznit
16. 1. 2024Ztráta soukromí. Boj o prosazení si svých zvyklostí. Nemožnost dát si k jídlu to, na co mám právě chuť. Ale také nabídka zábavy, výletů, vzdělávání se. Život v domově seniorů má mnoho pro a proti a je dobré mít o nich předem jasno.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Řezáčová
16.1.2024 19:14
Několik rodičů mých známých dožilo svůj život v Domovech pro seniory, a co vím z vyprávění, tak ve státním (tj. zřizovatel město, kraj) bylo bydlení bez větších problémů, v soukromém zařízení dobré zkušenosti nebyly - draho a služby tomu vůbec neodpovídaly (málo jídla, nečistota atd.) ... Nevím, jaké zkušenosti má paní Šporková v 18:05, ale radit prodej bytu/domu mi přijde jak rada od agenta firmy, která se výkupem nemovitostí od seniorů (za účelem vlastního obohacení) zabývá a slibuje hory doly v podobě renty ...
Sylva Šporková
16.1.2024 18:05
Nejlepší rada je ta, ušetřit si peníze na soukromé zařízení s individuálním přístupem. Má na to téměř každý - 85 % seniorů žije ve vlastním. Takže není žádný problém byt/dům prodat, nechat si adekvátní částku na zaplacení nadstandrdního domova seniorů a na drobné radosti - a zbytek dát dětem podle svého uvážení. Za prvé člověk prožije konec život důstojně, za druhé je to lepší řešení než aby se dědici po jeho smrti pohádali, co si kdo vezme (což se bohužel v řadě rodin děje)
Hana Rypáčková
16.1.2024 16:39
Pořádná příprava....Taky jsme si před deseti lety s kamarádkami říkaly, jak bude bezva být v DD na jedné chodbě, ty mejdany a divočení...
Jarmila Komberec Jakubcová
16.1.2024 10:48
Je velký rozdíl žít v tzv. Domově pro seniory /dříve Domovy důchodců/ a v domech s Pečovatelskou službou. Možná někteří z Vás co jsou déle registrovaní na íčku pamatujete Květku Houdkovou. Ta takí žila v tzv.Pečováku, ale prakticky nebyla nijak omezována, sama si vařila a chodila kam chtěla. To rozhodně v DD si dovolit nemůžete.
Helena Záchová
16.1.2024 09:44
Mám do doma seniorů přihlášku a moc se tam těším. Mám tam kamarády a známé, chodím za nimi, tak tenhle život už znám. Celý život jsem se o někoho starala, teď už se nebudu muset starat o nic. Jenže čekací doby jsou dlouhé.
Hana Rypáčková
16.1.2024 09:04
Myslím, že Eva je v domě s pečovatelskou službou a má byt jen pro sebe a to je veliký rozdíl.. Sama si organizuje život. Teď se do domova dostanou opravdu jen ti potřební. Znala jsem chlápka, který tam byl po smrti manželky a jezdil si autem, třeba týden tam nebyl, chodil si jíst i do restaurací. Teď jsou poválečné ročníky a zaplavily domovy, nedostává se míst. Každý v mém okolí se modlí, aby byl co nejdéle soběstačný..
Květuše Pinkasová
16.1.2024 07:06
Někteří to nemají jednoduché, záleží na zdravotním stavu. Je třeba si nový domov užít dokud to ještě jde ale je těžké si vybrat ten pravý ♥ Evičku M. sleduji od prvních chvilek, kdy o dalším životě začala uvažovat co je pro a proti a co si jen může nechat ♥ Zkuste si vybírat, zajít za sledovat včas se asi nahlásit... Co kdyby to náhodou vyšlo... Dnes se jen tak nedostanou u nás ani už moc potřební☻ A nezapomínejte na své nedávné přátelé z ulice ♥ Mají radost ze všeho ♥ Evičko, jsi super ♥♥♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA