Medvěd ulovil jelena. Podívejte se na ohromující video z mobilu
Ilustrační foto: Pixabay

Medvěd ulovil jelena. Podívejte se na ohromující video z mobilu

19. 12. 2023

Tak to je pořádný úlovek. Nejen ten, co se povedl medvědovi, ale i řidiči, který údajně jel v neděli autem v obci Bílá v Beskydech. Naskytla se mu neskutečná podívaná: statný medvěd skolil statného jelena. A odklízí si jej z cesty do lesa.

Že se v Beskydech čas od času vyskytnou medvědi, je známo. Například před třemi lety jej lidé zahlédli v obci Staré Hamry, která sousedí s Bílou. Právě v této obci je hranice se Slovenskem, odkud na českou stranu medvědi přicházejí.

Ve druhé polovině února 2023 se uskutečnilo mapování výskytu velkých šelem v Beskydech, které pravidelně organizuje Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. Modle monitoringu agentury se v oblasti Beskyd vyskytují rysi a tři vlčí smečky. Stopy po medvědech zaznamenány nebyly.

Nakonec se také ukázalo, že video medvěda s parohatým úlovkem natočil muž z okolí slovenské Kremnice a nějaký vtipálek se pak asi snažil postrašit lyžaře, kteří jezdí na Bílou lyžovat.

Beskydy příroda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) To bude asi globálním oteplováním, že ani medvěd nespí, ale snímek je názornou ukázkou vzniku konspiračních teorií - promyslet předkládané bez automatického přijetí se jeví nepěkně... :-) :-)
Věra Ježková
Ať už je video odkudkoliv, je pro mě drsné. A taky se divím, že medvěd v zimě nespí.
Jitka Rousová
Tohle video jsem na facebooku už viděla, myslím, že z Rakouska a jelen byl sražený autem. Normálně velkého a zdravého jelena medvěd neloví. Zase tu chce někdo strašit.
Miroslav Vlk
Prosím vás nevěřte takovým bludům, to video není z Beskyd a ten kdo ho poslal je podvodník. Mám důkaz, že video bylo pořízeno v rakousku obec Arnoldstein, a to už 16.12.23/ směr Slovinsko !!! Jak se může někdo chválit , že natočil v Beskydech takové video, které stáhl a zveřejnil že je jeho !!! Drzost a nehoráznost. Miroslav
Zdeněk Peredarjuk
Video koluje po facebooku s tím, že je to z okolí Hriňové, oblast Polana a tomu bych věřil proto že, jsou medvědi v Polaně přemnoženi.
Josef Pokorný
Je to jen otázka času a bude lovit lidi, prostě ochráncům zvěře na člověku nezáleží .Medvědy budou hájit i přesto že do naší malá hustě zalidně né republiky nepatří.Medvědi potřebují kživotu stovky kilometrů čtverečních a to jim naše republika nabídnout nemůže.
Radim Holoubek
Řekl bych Staré Hamry, směr od Mostů.
Olga Škopánová
Já jsem myslela, že medvědi v zimě spí?
Pavel Pavel
Dobry den, informace k videu nejsou pravdive. Video je ze slovenska a jelen byl srazen ne uloven.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%