Bobina v záři podzimního slunce
Všechny fotografie: Alena Velková

Bobina v záři podzimního slunce

16. 11. 2023

Víte, jak se pozná, že nastal podzim? No přeci, že Bobina přezula na podzimní univerzály, a kromě toho připravuje zásoby dřeva na zimu.

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-1-1.jpg

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-2-1.jpg

Podzim se vyznačuje také tím, že místo ptáků, kteří odletěli do teplých krajin, přiletěli havrani, a do svých zimovišť se postupně vrátili z chat a chalup důchodci se svými hafany. Tím se zvýšila ostraha místních objektů. I toho našeho. Bobina se konečně dočkala svého dlouho toužebně vyhlíženého parťáka Dixíka. Vždyť ve dvou se to lépe táhne. A společná lumpárna způsobí dvojnásobnou radost.

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-3-1.jpg

„Dixi, nejdřív ale budem dělat jakoby nic.“

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-4-1.jpg

„A teď už pojď! Na zahradě je na podzim tolik práce. Zahrad – ničení mě vyloženě baví.“

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-5-1.jpg

„Nevím, kam dřív skočit. Pomoz mi! Je potřeba taky zkontrolovat přívodní kabel od elektřiny a rozmontovat hadici.“

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-6-1.jpg

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-7-1.jpg

„Ta naše Ála si včera zpívala: Skákal pes přes oves, když tady stavěla ten směšnej plůtek. Nevím, co tím sledovala, a už vůbec nechápu, proč na mě tak pomrkávala při sdělení, že za ním šel myslivec. Naopak hop, a skákal dále, mi přišlo docela inspirativní. Tak jsem těch osumdesát čísel hned dala z místa, ale dneska mě to už nebaví přeskakovat. Rozmontujem ho a vykopeme další příkop. Příkopů není nikdy dost. Když je napustíme vodou, docela dobře se ubráníme i nájezdu pirátů.“

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-9-1.jpg

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-8-1.jpg

„Hele, podívej, co to sem dala. Piáno. Hmmm, možná už vyměkla, a chce nám konečně udělat v obýváku pořádnej pelech. Mrknem se, jestli je to na transport dobře zabalený.“

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-10-1.jpg

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-11-1.jpg

„Na tu termotašku kouknem pro jistotu taky, co kdyby v ní byla bomba. Ve zprávách pořád říkaj, abysme dávali pozor na opuštěná zavazadla.“

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-12-1.jpg

„Zdá se, že v týhle rodině se pes vděku nedočká. My se staráme o její bezpečnost a ona, místo aby byla ráda, na nás hrozí koštětem a křičí, že chce bít psa, ale nemůže najít žádnou hůl. Prej že život je pes a ona má s náma psí život. Ať si dáme pozor, že tu v nejbližší době určitě nějakej pes chcípne. Tak pojď radši domu, tam budeme mít chvilku klid. A jen tak mimochodem, jsou tam hrozně príma bačkory.“

bobina-v-zari-podzimniho-slunce-13-1.jpg

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Álo, vidím jí, jak si z tebe dělá prču. Bobina fakt nemá chybu, musíš uznat, že naše psí kamarády hned tak něco nenahradí. S nimi se člověk nenudí, fotky jsou super. Pohlaď jí za mně a že jí přeji hodně zdraví. :-)
Alena Vávrová
Ajta Bobina! ;-))
Věra Ježková
Je vidět, že Bobina se má u vás báječně. Díky za příjemnou chvilku. :-)
Martina Růžičková
Prima čtení s ilustracemi. :-D Skutečnost jistě vyžaduje notnou dávku trpělivosti a lásky. :-)
Blanka Lazarová
Álo, bezva Bobina. Máš svatou trpělivost. A to ještě není v pubertě. Článek i fotky jsou prima. Ď. :-)
Elena Valeriánová
Pes ničitel. Hezky s humorem napsaný příběh. A za fotky pod článkem palec nahoru.
Miloslava Richterová
Hodná Bobinka, hodná paninka, a foto je parádní :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

19%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%