Všechny fotografie: Věra Ježková
Takový (ne)obyčejný deštník
10. 11. 2023Je tu podzim a k němu patří deštník. Tedy, myslím, že aspoň pro většinu z nás, především pro ženy. Mám zkušenost, že muži s deštníkem chodí neradi. Jen nevím proč. Překáží jim, stydí se za něj?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
10.11.2023 15:35
Deštník je můj častý doplněk. Když jdu někam sama a je zataženo, nosím malý v kabelce, do auta si beru velký. Deštníky si kupuji levné u Vietnamců, protože mi většinou dlouho nevydrží, nebo ho ztratím. Neberu ho jako módní doplněk, ale potřebnou věc. Je vidět, že tě takovéhle věci baví a to je dobře pro ty (počítám do toho i sebe), kteří nemají tvojí trpělivost při hledání v dějinách. Jen tak dál.
Dana Puchalská
10.11.2023 14:29
Děkuju za zajímavý článek. Deštníky jsou mí přátelé,ale i když občas je někde zapomenu. Ani nechci počítat,kolik jich bylo.
Blanka Lazarová
10.11.2023 14:13
Věrko, zajímavý nápad napsat článek o historii deštníků. Já nerada moknu. Pár kapek neřeším, ale když leje , tak mám nejraději velký neskládací. A do kabelky mám malý, ale hlavně lehký. Díky. :-)
Irena Mertová
10.11.2023 13:47
Mám ve skříni několik skládacích deštníků, tmavých, nenápadných barev. Nenosím je ráda - vítr je rád obrací... Pokud nemusím, do deště nevyjdu. Před lety, to ještě byl skládací deštník vzácností, jsem nosívala veliký pánský deštník. Když se roztrhnul, dala jsem jej znovu potáhnout, to bývalo běžné, nevím, zda se to ještě dnes dělá.
Hezký článek.
Alena Velková
10.11.2023 13:29
Bezva nápad napsat historii deštníků. Já nosím velký deštník, na kterém je ovoce...to aby bylo vidět, že jsem zralá žena :-) jinak když leje a jdu s Bobinou, tak nosím menší slunečník, aby se moc nenasákla vodou, ale je to dost neprakrické, tak až bude mít finální velikost, koupím jí pláštěnku. To sice bude taky vypadat divně, ale bude to jednodušší :-))
Zdenka Soukupová
10.11.2023 13:13
Nemám ráda promočené oblečení. Skládací deštník mívám s sebou, ale jen když to vypadá na déšť. Zajímavé informace o deštníku, díky Věro.
Jan Zelenka
10.11.2023 13:03
Já deštník moc nenosím, klidně zmoknu. jen když hodně leje. Je zajímavé, že při naší cestě Egyptem bylo v permanenci mnoho deštníků. Ale nikoli jako ochrana před deštěm, ale před pálícím sluncem. V Údolí králů bylo 40 stupňů.
Jana Jurečková
10.11.2023 12:33
Deštník nenosím ráda, protože se bojím, že ho někde zapomenu. Mám skládací v tašce a je vždy po ruce. Momentka s kočičkou ve vaně je zdařilá a mohla by na výstavu.
Anna Potůčková
10.11.2023 12:32
Přiznám se, že deštník nosím nerada. Pokud neprší moc, klidně zmoknu. Deštník vytahuji jen při silnější dešti. V tašce nosím skládací, ne ale vždy. Zda jej do tašky dám či ne rozhoduje předpověd počasí. To sleduji vždy když někamjedu.
Daniela Řeřichová
10.11.2023 11:16
Hezký příspěvek z historie deštníků. Je to úžasný výtvarný prvek, dá se s ním pracovat v zajímavých instalacích a obrazech. Osobně ale deštník nenosím ráda, nevadí mi, když trochu zmoknu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA