O velkém přírodním zázraku
Ilustrační foto: Pixabay

O velkém přírodním zázraku

11. 11. 2023

Rekvizitárna divadelní, nebo televizní. Všechny rekvizitárny mají své tajemství, jsou plné příběhů, osudů a vzpomínek.

Byla jednou jedna rekvizitárna v jedné nejmenované televizi. A v té rekvizitárně žila byla lednice, důležitý komponent v našem zázračném příběhu.

Kdysi se ve studiu, k němuž přináležela rekvizitárna, natáčela pohádka. V pohádce hrály nevýznamnou roli láhve s utopenci. A taky švábi. Jelikož je třeba mít některé rekvizity ve větším množství, obzvlášť, když jsou to rekvizity jedlé, v lednici se shromáždilo lahví s utopenci hned několik, a stejně tak v krabičce švábi.

Pohádka se zdárně natočila. Ovšem v lednici zůstala jedna flaška utopenců a v mrazáku v krabičce jeden šváb.

Uplynulo pár let. Kdesi v exteriéru se točila inscenace, kde byla potřeba mimo jiné i lednice. Jiná k mání honem nebyla, i zapůjčila se naše hrdinka, bydlící v rekvizitárně. Lednici odvezli na místo určení a zapojili. Jenže vydávala nepříjemný zvuk, který vadil zvukařům. Tak lednici odpojili. No a milá lednice hrála celý týden nezapojená. Včetně obsahu…

Po skončení natáčení se vrátila lednice na své detašované pracoviště do rekvizitárny. Kdosi ji zapojil a za pár dnů někoho napadlo mrknout dovnitř. Utopenci, a nejen ti, hráli všemi barvami, což není divu, po takové době a po týdenním odpojení od proudu. Krabička pochopitelně v mrazáku zůstala.

V krabičce ležel šváb. Několik let zmrazený, pak týden rozmrazený a pak zase zmrazený. A představte si, že žil! Nejenže žil, ale vrčel a snažil se o rychlý únik! Zázrak! Příroda je prostě mocná a některé její děti jsou skoro nesmrtelné. Uklidním milovníky přírody ujištěním, že šváb byl vypuštěn zpět do lůna přírody, a sice v parku kousek za televizí. Určitě tam spokojeně žije dodnes.

  

Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Moc hezké vzpomínání.
Jana Šenbergerová
Díky za hezký příběh. Jasná ukázka toho, že i kdyby vyhynulo lidstvo, život zůstane zachován. Nevím, proč nám tak záleží na tom, abychom přežili právě my, kteří přírodě nejvíc škodíme.
Mirka Nulíčková
bezva vzpomínka!
Dana Puchalská
Děkuju za úsměvný příběh, který mě potěšil.
Jaromír Šiša
Úsměvný článek, bravůrně sepraný dokazuje, že švabi vydrží víc než utopenci :-)
Martina Růžičková
Příroda dokáže neuvěřitelné! Díky za hezký příběh.
Blanka Lazarová
V Brně je unikátní výstava Megabrouci. Už se na ni těším. :-)
Zuzana Pivcová
Je vidět, jak dalece jsme pány tvorstva. Velmi mě to zaujalo a švábovi jsem to docela přála.
Alena Velková
Pěkná veselá historka z natáčení :-)
Jana Jurečková
Váš příběh mě rozesmál, ale tak to má být. Smutných příběhů je všude kolem nás plno. Je to jak nějaká pohádka pro děti, ale bohužel pravdivá. Díky moc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.