FOTO: Blanka Lazarová
Pomáhat a chránit, ne jen pokutovat
9. 11. 2023Pomáhat a chránit. Tento slogan asi všichni znají. A troufám si tvrdit, že je mnohým k smíchu. Ne tak mně. Mně se dokonce líbí. Ale bohužel už méně jeho naplňování v některých konkrétních situacích.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jindřich Berka
9.11.2023 11:09
Připadá mi to jako když chlapi kecají trenérovi do fotbalu. Nebo lidé do politiky. Co my víme o práci a úkolech Policie? Máme ty adekvátní informace? Především nasazují za naši bezpečnost své životy. Viděl jsem v televizi při práci svého syna. Měl jsem o něho nesmírný strach. V herně zastřelil pachatel jednoho z obsluhy. Byl na hlídce a nejblíž. Za vrahem vystartoval. Ten utíkal do parku. Ozbrojený pistolí. Z každého keře ho mohl sejmout. To je ta jejich práce, kterou jim nezávidím ani nekritizuji. Na to mají své nadřízené. Jindra
Blanka Lazarová
9.11.2023 10:54
Samozřejmě, že peněz je málo, ale je to otázka priorit. Každá MČ asi má nějaké (ho) pochůzkáře. Ale musí chodit a musí je být vidět na těch správných místech a ne 1x za půl roku. Pak to bude poznat i podle toho, že nebudeme potkávat volně se pohybující psy.
Hana Nováková
9.11.2023 10:50
Blanko, je mi líto, že jste se takto zranila, ale k tomu dalšímu jen krátce. Pokud do problematiky trochu vidíte tak vše je jen o penězích, pak o vstupních testech. Psychotesty velmi důležité nejsou žádná sranda a tělené - musíte být namakaní. Práce policistů není jen o síle paží, ale o dobrém úsudku, je mnoho zákonů, předpisů, které i v té vypjaté situaci musí dodržovat. Denně se setkávají s násilím, loupežemi, pokusy o znásilnění, někdy i s vraždami. Není to jen o botičkách a hlídání parků, aby majitelé psů dodržovali co mají, na to by spíš se měla zaměřit městská a citelně pokutovat. Za čas by si to pejskaři rozmysleli. Jistě, kdyby byly peníze, mohlo by dojít i na pěší hlídky v ulicích, parcích, různých zákoutích. Bohužel.
Jan Zelenka
9.11.2023 10:15
Bohužel, není to jen u vás. Tady se městská policie soustřeďuje pouze na špatné parkování a na obchůzky sídlišti kašle. Komentář pana Ježka je nesmyslný.
Jan Ciprys
9.11.2023 09:09
Vážená paní z vašeho článku nejde zjistit kde bydlíte ale po roce 1989 si skoro každé město zřídilo Městskou policii.Kontrola neukázněných pejskařů patří do jejich kompetence je třeba se obrátit na svého Primátora nebo Starostu.
Věra Ježková
9.11.2023 09:04
Blanko, to muselo být hrozné. A tak dlouhé trápení. Tak ať už je to jenom lepší. Pod pochůzkáře se podepisuju. Ale nejspíš zbytečně.
petr ježek
9.11.2023 08:22
Mrzí mě vaše zkušenost s nezvládnutým pejskem ale bohužel vám musím říct že váš nápad opravdu nejde realizovat. Kde je vůle-... no vůle by byla ale ty penízky jsou opravu problém. Dnes už opravdu nemůžete každému blbci dát na opasek bouchačku a poslat ho na obchůzku aby pokutoval pejskaře. Co kdyby třebas chtěl pokutovat i vás za to že váš pejsek moc štěká a ruší ostatní protože paní z vedlejšího paneláku si stěžovala. A kdepak byste chtěla vzít ty peníze? Jakožto státní zaměstnanci jsou policisté placeni ze státní kasy. Takže buď ubrat výplaty učitelům a nebo důchodcům. Od jinud se totiž čerpat nedá.
Vladislava Dejmková
9.11.2023 07:41
Ahoj Blanko, tak teprve teď vím, co se ti stalo! Jsi statečná, ale lepší by to bylo bez téhle zkušenosti. Držím to palečky!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA