Pomáhat a chránit, ne jen pokutovat
FOTO: Blanka Lazarová

Pomáhat a chránit, ne jen pokutovat

9. 11. 2023

Pomáhat a chránit. Tento slogan asi všichni znají. A troufám si tvrdit, že je mnohým k smíchu. Ne tak mně. Mně se dokonce líbí. Ale bohužel už méně jeho naplňování v některých konkrétních situacích.

Uvedu zde osobní příběh.

Při venčení psa jsme byli napadeni jiným velkým psem (Pitbulem). Neměl vodítko ani koš. Byli jsme povaleni do kolejiště tramvaje a nechci ani domýšlet, jak by to dopadlo, kdyby jela tramvaj. Mám vážně poraněnou dolní končetinu. V nemocnici jsem strávila skoro 3 měsíce, poté 2 měsíce rehabilitace a nyní jsem na měsíc v lázních . Bez berlí se neobejdu, začínám se učit chodit. Klidný podzim života jsem si představovala trochu jinak. O sportu se mi může jen zdát. Život se mi v minutě převrátil o 360 stupňů.

V poslední době narůstá případů zranění dětí, ale i dospělých, nezvládnutými psy, zejména velkými event. bojovými plemeny.

Při procházkách po sídlišti potkávám velmi často psy, kteří nemají koš nebo vodítko a jejich nezodpovědní majitelé se hájí tím, že psi jsou hodní a neublíží.

A teď k jádru věci.

Nestálo by za to obnovit tradici pochůzkářů ve větší míře? Většinou jezdí autem kolem sídliště a často nemají potuchy, co se děje uvnitř. Určitě by nebylo na škodu, kdyby systematicky chodili a napomínali neukázněné občany, event. je pokutovali za nedodržování pravidel. Určitě by ubylo nejen poranění pokousáním, ale i sprejerů, rozbitých zastávek, lamp, výtržnictví, apod. Myslím, že jinak se nápravy nedočkáme. Jestliže policisté zvládají pokutovat občany např. za špatné parkovaní, kde nejde o život ani o zdraví, tak proč neudělat maximum pro ochranu zdraví či života občanů.

Prostě pomáhat a chránit.

A na závěr bych uvedla slogan, který se mi nelíbí: „Nejsou peníze a nejsou lidi.“ Zastávám totiž názor: „Kde je vůle, tam je cesta.“

 

bezpečnost policie zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
On ten váš článek je trochu zavádějící. Sama jsem chovala psy, takže problematice docela dobře rozumím. Je dobře, že se to řeší na všech úrovních a přeji vám brzké uzdravení.
Daniela Řeřichová
Blanko, bohužel lidská hloupost je nekonečná. Za psa zodpovídá jeho majitel. Žádná morální ani finanční satisfakce nemůže kompenzovat trvalou zdravotní újmu a všechny důsledky, které řešíš od vzniku této nešťastné události. Ráda bych věřila, že jednání na městském úřadě a městské policii bude alespoň trochu úspěšné. Ani v Praze pochůzkáře nevidět. Máš můj obdiv za statečnost a trpělivost. Posílám moře dobré energie. :-)
Blanka Lazarová
Paní Kolářová, situace se řeší na všech úrovních ( majitel psa, Policie, MČ, právník,....) Jak to vše dopadne teprve čas ukáže.
Ilona Erika Kolář
Pokud opravdu došlo přesně k takovéto situaci, jak popisujete, majitel psa či nekdo z kolemjdoucích měl povinnost zavolat Městskou policii a řešit na místě. Pochybuji, že by majitel psa, když viděl, že jste zraněná, nic nepodnikl. Navíc pokud došlo k tak rozsáhlému zranění! Takhle se můžeme jen domnívat, kde je pravda. Teď už si můžete postěžovat jen Rakušanovi.
Libuše Heulerová
Blani, dobře jsi to napsala!!!!! Pořád Ti držím všechny palce!!!
Hana Polednová
Blani, naprostý souhlas. To, co tě potkalo, mě vyděsilo. Také u nás nevidím, že by někdo sledoval v parku pejskaře, ale městská policie dokáže stále dávat pokuty za stěrače kvůli parkování. Jsem na FB ve skupině, kde se toto pravidelně probírá kvůli pokousání lidí i psů. A stále jsou majitelé, kteří toto nerespektují a respektovat nebudou, dokud se něco nezmění a nedostanou přes prsty.
Lenka Kočandrlová
U nás na vsi vidíme policii jedině v autě - objedou dokola - a jedou zase pryč. A to je vše, 1x za týden. Co se týče velkých psích oblud: měly by mít povinně na hubě košík,pak by těžko mohly někoho pokousat. jenže ti jejich páníčci jim je nedávají,ani když jsou si vědomi nevychovanosti svého psa ! Kolikrát už jsem litovala,že nemám u sebe takový ten elektrický obušek na dobytek, hned bych ho byla použila na psy,kteří drze na člověka skáčou , zašpiní mu oděv,roztrhají punčochy a jejich páník jen žvástá něco o hravém pejskovi,von vám nic neudělá....!!! Už jsem zkusila se dožadovat vyčištění kalhot a bundy,ale to už jsem říkala do zad zrychleně odcházejících majitelů psů.
Soňa Prachfeldová
Blanko, měla jsi opravdu těžké měsíce, přeji ti, abys byla již úplně v pořádku. Souhlas, pochuzkaře nevidět, autem se jen projíždí a lidé to vědí, zejména ti neukáznění.
Marie Měchurová
Blanko, máš recht. Přeji Ti, ať jsi brzo jako čiperný pejsek, který ale nekouše. Těším se do Prahy.
Irena Mertová
Blanko, zdravím, hezky jsi to napsala a souhlasím s tebou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.