Šéf České asociace farmaceutických firem Filip Vrubel. FOTO: poskytnuto ČAFF
Nedostatek léků byl, je a bude, říká šéf České asociace farmaceutických firem Filip Vrubel
1. 11. 2023Jedním z práv lékárníka je v případě výpadku určitého medikamentu možnost nabídnout pacientovi alternativu léku, než který je předepsán. Musí ale obsahovat stejnou léčivou látku. Podle šéfa České asociace farmaceutických firem Filipa Vrubela si na to bude muset pacient zvyknout.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
2.11.2023 07:42
Včera jsem byla koupit v lékárně Max vitamin C a bez problémů jsem ho dostala. Viděla jsem plné regály různých krabiček, lahviček a jiných léčebných preparátů.
Pavel Ouběch
2.11.2023 06:44
Nedostatek léků samozřejmě vždycky je a bude všude na světě. Je to výhodné pro farmaceutické firmy a v důsledku i pro lékárníky. Mohou bezostyšně šroubovat ceny.
Helena Štěpánková
1.11.2023 14:07
Velmi pěkně vysvětleno. Moc děkuji. Byla jsem vždy z těch náhrad trochu rozpačitá, ale po tomto rozhovoru budu klidnější. Našim lékařům i farmaceutům věřím. Znám trochu příběhy přátel z jiných zemí a řekla bych, že naše zdravotnictví je na tom pořád ještě moc dobře.
Olga Škopánová
1.11.2023 11:52
Děkuji za rozhovor s panem Vrubelem myslím, že problematiku dostupnosti léků vysvětlil obšírně a srozumitelně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA