Všechny fotografie poskytnuty z archivu Heleny Přibilové
Svatý Tomáš – ztracený ostrov v Guinejském zálivu, kde se rodí nejlepší čokoláda na světě
16. 10. 2023São Tomé e Príncipe neboli Svatý Tomáš a Princův ostrov je jedna z pěti původně portugalských kolonií na africkém kontinentě (další čtyři jsou Guinea-Bissau, Mosambik, Angola a Kapverdské ostrovy). Leží přibližně 250 kilometrů od pevniny na rovníku v Guinejském zálivu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
31.10.2023 21:24
Paní Heleno, připojuji se k ostatním, kteří tu vyjádřili obdiv vaší cestovatelské odvaze i schopnosti poutavě popsat zážitky.
Miloslava Richterová
25.10.2023 20:00
Konečně jsem si vychutnala Váš článek, Vaši odvahu rovněž obdivuji a děkuji. Přenesla jsem se do všech knížek, kde se popisuje úchvatná příroda, ale zároveň i svážení otroků, těch mi bylo vždycky líto.
Jana Kollinová
20.10.2023 12:18
Paní Heleno, skvěle napsaný cestopisný článek. Obdivuji Vaši a manželovu odvahu pustit se za dobrodružstvím do míst, který bych s obtíženi hledala na mapě a už vůbec bych si netroufla je navštívit. Máte obdivuhodný talent a smyl pro detaily.
Daniela Řeřichová
19.10.2023 16:41
Paní Heleno, podepisuji se pod komentář Aleny T. Vaše cestopisy jsou jako dobrodružná povídka s mnoha zápletkami a neuvěřitelně živým popisem děje. Máte můj obdiv, protože já bych se do takového neznáma asi nevydala. Moc děkuji za všechny autentické detaily a fotografie. Těším se na další článek a přeji krásný barevný podzim. :-)
Helena Přibilová
18.10.2023 21:06
Děkuji za milé komentáře, jsem ráda, že vás moje vyprávění zaujalo. Cestu na ostrov Svatého Tomáše jsme s manželem plánovali delší dobu a rozhodně nás nezklamal. Počítali jsme sice s problémy, jako je tomu v jiných zemích tzv. "třetího světa", ovšem zde jsme měli pocit bezpečí, což v této části světa není samozřejmostí. Dalo by se říci, že je to taková Afrika "pro začátečníky".
Božena Vránová
18.10.2023 14:03
Krásný článek. Muselo to být úchvatné. Musíte být obohacena o mnoho zážitků a zkušeností. Člověk si o mnohém může přečíst, ale osobní zážitky jsou k nezaplacení.
Alena Tollarová
17.10.2023 08:26
Paní Heleno, zas a znovu žasnu nad vaší odvahou navštěvovat vzdálené země. Vaše poutavě napsané cestopisy, doplněné fotografiemi, čtu jedním dechem.
Alena Vávrová
16.10.2023 23:36
Díky za sdílení dojmů z další vaší cizokrajné cesty. Mám ráda cestopisné vyprávění a to vaše je skvělé.
Blanka Lazarová
16.10.2023 18:59
Ráda si o vašem cestování přečtu, ale sama bych se tam nevydala. Na mě je to příliš plné všech možných kontrastů. Ale příroda je určitě super. Pro mě je to něco jako sci- fi z minulosti. Omlouvám se za hvězdičky, na mobilu se mi to stává často. Takže ******
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA