Svatý Tomáš – ztracený ostrov v Guinejském zálivu, kde se rodí nejlepší čokoláda na světě
Všechny fotografie poskytnuty z archivu Heleny Přibilové

Svatý Tomáš – ztracený ostrov v Guinejském zálivu, kde se rodí nejlepší čokoláda na světě

16. 10. 2023

São Tomé e Príncipe neboli Svatý Tomáš a Princův ostrov je jedna z pěti původně portugalských kolonií na africkém kontinentě (další čtyři jsou Guinea-Bissau, Mosambik, Angola a Kapverdské ostrovy). Leží přibližně 250 kilometrů od pevniny na rovníku v Guinejském zálivu.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování
Hodnocení:
(4.8 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladislava Dejmková
Děkuji za článek, ráda se s vámi přenesu do míst, kam se nikdy nepodívám.
Jan Zelenka
Krásné cestování.
Zuzana Pivcová
Moc zajímavé vyprávění, ráda čtu různé ínformace o Vašich destinacích, a to nejen zeměpisné. Tady mě zaujala čokoláda, pokud si nějakou koupím, tak jedině hořkou, ale popravdě řečeno mi vůbec nechutná, právě proto, že je hořká, a to by být neměla, jak uvádíte. Až budu v Praze, zavítám do Mánesovy ulice. Moc děkuji za milý příspěvek.
Jarmila Komberec Jakubcová
Opět velmi zajímavý příspěvek z oblasti, kam se běžný turista nepodívá. Paní Helenko ráda čtu Vaše články o cestování. Navštívila jsem 2x Kapverdské ostrovy - Sol a Boa Vista.
Dana Straková
Obdivuji vaší odvahu, neodvážila bych se tam a proto jsem si moc ráda vaše povídání přečetla. Děkuji za hezký článek
Dana Straková
Obdivuji vaší odvahu, neodvážila bych se tam a proto jsem si moc ráda vaše povídání přečetla. Děkuji za hezký článek
Alena Velková
Opravdu zajímavý článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody