Kadeřnický salon Eva ve Vodičkově ulici v Praze. FOTO: Jindřich Šaroch, ČTK
Měla vlasy samou loknu aneb Když byla v módě trvalá
16. 10. 2023Co nejvíce kudrlinek. A ať co nejdéle vydrží. To byla představa většiny žen o ideálním účesu. Zatímco v rozmezí šedesátých až devadesátých let byla trvalá naprosto běžná, nyní je raritou a vzbuzuje někdy posměch.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Švancarová
16.10.2023 15:18
Vlasům je třeba se stále věnovat .A dobrý sestřih.Tot vše.A spokojenost nebude nikdy.Je to orgán a záleží na tom v jaké jsme pohodě.A pak reagují i vlasy.
Zuzana Pivcová
16.10.2023 14:46
Na trvalou jsem se dala zlákat dvakrát v životě, 1980 na půlroční stáži v NDR, to jsem měla dlouhé vlasy s ofinou, a později asi 1992 na krátkém sestřihu. Obojí bylo k ničemu, protože stejně jako naší mamince mi trvalá vydržela takřka jen do prvního umytí vlasů.
Věra Ježková
16.10.2023 14:05
Trvalou jsme si dělaly s maminkou doma. I když ona chodila i ke kadeřnici. Tam jsem já začala chodit mnohem později, když už jsem trvalou dávno zrušila. Bylo to velmi náročné a hloupé, vlasy musely hrozně trpět. Ještě nějakou dobu jsem si vlasy natáčela bez trvalé, v natáčkách spala. Taky bezva. Přítel si ovšem občas vzpomene na fotku z Kutné Hory, na níž mám polodlouhé vlasy „krásně natočené“.
Alena Velková
16.10.2023 13:53
Mám rovné vlasy a vždy jsem toužila mít vlnité, ale trvalou jsem nikdy neměla, protože mi to kadeřnice nedovolila.
Hana Řezáčová
16.10.2023 13:47
Trvalou jsem nikdy neměla - rady, že je vhodná na jemné vlasy, jak píše paní Ivana níže, se ke mně nějak nedostaly, tak jsem ušetřila vlasy i peníze :-) ...
Hana Čadová
16.10.2023 13:29
Za trvalou jsem zaplatila 120,-Kč. Nechávala jsem pouze na 10 min a i tak dlouho vydržela :). Byly dřevěné natáčky, kdy byly na každé straně rýhy pro gumičkou.
Jitka Caklová
16.10.2023 11:46
Vše co dostáváme od přírody, to bychom měli mít v úctě. Trvalou jsem nikdy neměla. Byla jsem černovláska s vlnitými vlasy, které mi velice záhy zešedivěly. Abych se v pětatřiceti "omladila", tak jsem přešla na blond a o deset let později, ze stejných důvodů přešla na krátké vlasy. Díky "divadýlku kovid" jsem dobrovolně přešla na polodlouhé vlasy s nedbalým ležérním rozcuchem, kterému vlnky a kudrlinky, které mi zůstaly, dodávají mladistvý vzhled. Pravdou je, že základem jsou kvalitní vlasy a o nic méně šikovná kadeřnice.
Eva Kopecká
16.10.2023 08:50
Aneb jak to říkala prababička ve filmu Léto s kovbojem...?
,, Prosimtě, na trvalou...dnešní móda vyžaduje v účesech nedbalou /nebo lehkou?/ ležérnost..."
Díky za zajímavé počtení. A je to pravda, že ty ležérní rozcuchy nás mnohdy výrazně omlazují...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA