Foto: archiv Jana Zelenky
Můj podzim života: Bilancovat, nebo dál hledat?
7. 10. 2023Pokaždé, když jsem dokončil nějakou knihu, měl jsem z toho, pochopitelně, dobrý pocit. Vždy jsem ale přemýšlel, co bych měl napsat na její úplný závěr. Jak by měl vypadat takový doslov, aby měl smysl a nebylo to jen nějaké prázdné klišé.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
8.10.2023 06:33
Pane Zelenko moc vám děkuji za nadherné zamyšlení*. Také se občas obracím k biblickému Kazateli. Když jsem před 12 roky jezdila za maminkou do nemocnice, tak právě ve vstupní hale jsem četla s velkým údivem tato příznačná slova: Jest čas rození i čas umírání . . . V té době jsem také daleko víc psala, přímo chrlila, měla v sobě mnoho myšlenek, které jsem musela dát na papír a snad si ani tolik nevšímala nevšedních krás přírody. Ale dnes mi setkávání s lidmi přináší daleko větší radost než dříve a už tolik nepotřebuji jen svoji samotu u papíru. Ale vám ze srdce přeji další krásné dny, které vám budou poskytovat další a další nové náměty a inspirace k psaní. A také splnění vašeho přitažlivého přání v podobě nového literárního díla*.
Helenka Vambleki
7.10.2023 19:41
Nebilancovat, hledat dál! Přijímat výzvy, psát, chodit na sklenku s přáteli, zkrátka žít naplno!
Alena Švancarová
7.10.2023 19:40
Přečetla jsem pečlivě a dle mého názoru to není patlání se ve svém životě,ale docela pěkné zamyšlení a podělení se s námi o své úvahy.Je moc dobře,že máte stále naděleno žít tak jak žijete,přemýšlet tak jak přemýšlíte a pokud to tak cítíte,pište.Své čtenáře si Vaše knihy najdou.
Marcela Pivcová
7.10.2023 18:02
Pane Jendo, podzim je velmi často ještě krásným obdobím. Střídá bouřlivější, horké nebo proměnlivé léto, po něm dává sice uklidnění, ale nechává nám stále sluneční svit a krásnou barevnou přírodu kolem. Vždyť ještě také i pro nás kvetou růže a než přijde mráz, může uplynout ještě řada krásných dní, které nám mohou být dány. Jen víru mít, doufat a jít ... / jak se zpívá v jedné známé písni/.
Anna Potůčková
7.10.2023 17:59
Jendo nemá cenu nějak v našem věku přemýšlet co bude či nebude dál. Raději se radovat z toho, co je v přítomnosti, hledat si to co nám přináší radost a dokud to půjde tak piš.
Eva Mužíková
7.10.2023 16:50
Jendo, přiznám se, že u některých Tvých článků musím trochu přemýšlet, abych jim porozuměla. Já svedu jen nějaké rýmovačky, nebo humorné psaní o tom, jak jde život. Přesto si článek / když mi neuteče/ ráda přečtu. Jsi zkrátka hlavička...
Zuzana Pivcová
7.10.2023 13:41
Vnímám to tak, že člověk opouští tento svět, když už splnil, co mu bylo dáno a také to tak podvědomě cítí, většinou už je svým způsobem otrávený, nic ho nebaví. Snaží se léčit léky, ale duše už chce pryč. Vy toho máte za sebou, ale i před sebou hodně. Nechci Vás ujišťovat, že jste ještě to, proč jste tady, nesplnil. Děláte toho hodně a i přes mnohdy mrzutou náladu se toho držíte a to všechno naopak Vás. Nápady se na Vás hrnou. Nevyužít jich by snad byla zrada na svém nadání.
Jana Kollinová
7.10.2023 13:14
Pane Zelenko, Vaše úvaha mě oslovila právě v situaci, kdy po úrazu hledám své místo na slunci. Já děkuji Vám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA