Všechny fotografie: Jaromír Šiša
Neratov a Vrchní Orlice aneb dva rozdílné příběhy kostelů z Orlických hor
20. 11. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Koldová
21.11.2023 21:18
Zdravím....v kostele v Neratově jsem byla osobně,byl to zážitek,ovšem fotodokumentace nemá chybu,je super.Díky
Blanka Lazarová
21.11.2023 07:48
O Neratově jsem se dozvěděla v dokumentu ČT a úplně mě nadchnul. I vy jste ho pěkně zdokumentoval, stejně jako druhý ve Vrchní Orlici. Kéž by i ten byl uveden do důstojného stavu. Děkuji za prohlídku.
Zuzana Pivcová
20.11.2023 18:13
Kraj vůbec neznám, ale mám vždy radost, když se podaří zachránit památky, které byly "na odpis". Pěkný výlet.
František Matoušek
20.11.2023 15:06
Hezky písemně i fotograficky zpracováno. Doufám, že podobně jako kostel v Neratově "dopadne" i kostel ve Vrchní Orlici.
Alena Vávrová
20.11.2023 14:01
Článek a fotky mě zaujaly, protože se o příběhy původně zdevastovaných a posléze zachráněných památek zajímám. Neratov jsem si moc přála navštívit, bohužel zůstalo jen u přání.
Daniela Řeřichová
20.11.2023 12:39
Jako vždy od Vás mimořádně zajímavě zpracovaný příběh dvou kostelů a velmi sugestivní fotografie. V Neratově jsme byli s mužem dvakrát, z toho jednou na koncertě, kde se hvězdné nebe dotýkalo skrze hudbu i nás, poutníků. Mystický zážitek. Bohulibá je také činnost neziskovky Sdružení Neratov pomáhající lidem s postižením. Snad i kostel svatého Jana Nepomuckého ve Vrchní Orlici otevře časem své brány k duchovnímu prožitku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA