V horách Krušných, u jezera, na hradě...
FOTO: Eva Krausová

V horách Krušných, u jezera, na hradě...

2. 10. 2023

Zdravíme "Íčkaře" z našeho putování. Léto bylo pro nás příliš tropické, takže jsme vstávali brzy a chodili se ochladit do lesa.

Na jaře musel Robin podstoupit pod inhalační anestezií čištění a trhání zoubků, ale byť jsem měla vzhledem k jeho věku obavy, zvládnul to.

Jakmile se ochladilo aspoň trochu, jeli jsme k Jezeru Most, či si vyšlápli do kopce na hrad Hněvín.

Nejvíce nás ale lákají ty naše hory Krušné, ať už Klíny a Flájská přehrada s plavebním kanálem, tak i cesta motoráčkem na Moldavu. Už tam nejezdí ČD, ale jiný dopravce. To byl náš zatím poslední výlet v září. Ve vlaku s námi jel i mladík (až z Vysočiny), který byl na dovolené v Oseku - tam je mj. krásný klášter a nad Osekem zajímavý bukový les - tam se snad vydáme, až bude padat listí, to je tam kouzelná atmosféra. Vlak na Moldavu jede nejen z Mostu, ale i z Ústí nad Labem. Je to krásná, romantická cesta lesem a také docela dost dlouhým tunelem.

Na Moldavě mám mj. ráda potůčky, které nám v lese Ressl chybí.

Sice jsem původně měla v plánu jet na Šumavu, ale protože teplo bylo stále i v září, a to se moc dobře necestuje, musíme to odložit na jaro.

Mám sice už zdravotní problémy s kyčlí, páteří - bolí mě celá levá strana, takže beru Alavis, no doufám, že putovat s tím mým ušatým parťákem Robinem jen tak nepřestaneme. Však i Robin je už senior, bude mu 14 let, zatím má naštěstí energie dost a bývám tak více unavená já, než on. Ale to je únava příjemná, protože si člověk v přírodě pročistí hlavu a ocitne se v tu chvíli v příjemném světě, než který nám servíruje naše vláda...

Neumím si představit být bez lesa, přírody, bez poznávání. Ráda se také dívám na TV Prima ZOOM - bývají tam zajímavé dokumenty z přírody, ze světa, z míst, kam se nikdy nedostanu. Konečně jsem si pořídila novou televizi po mnoha letech, tak tyto dokumenty ráda prožívám v době, kdy venku prší nebo v době odpočinku.

Věřím, že i vy ostatní cestujete, poznáváte. Vždyť u nás je tolik pěkných míst a je to ta nejlepší investice: cestovat, být v přírodě.

Protože za naše zážitky hovoří více fotografie, jsou zde.

(možná po uveřejnění článku přidám i videa, ale ta bohužel z YouTube nebývají kvalitní oproti originálu...)

Mějte krásný podzim.

Eva & Robin

cestování Tip na výlet
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(4.6 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Zuzko, zdravíme i sestru a kočičky. Alenko, mám stejný názor na chůzi, vlastně si život bez ní neumím představit, tak šlapeme a šlapeme..., dokud to jde. A to i v zimě, pokud není bahno. Elenko moc díky, sleduji ráda Vaše fotografie - jsou pěkné.
Elena Valeriánová
Evo, přeji Vám i Robinovi hodně společně nachozených kilometrů ve zdraví a v pohodě.
Alena Velková
Chůze určitě prospívá vašim kloubům, tak ať toho s Robinem ještě hodně stihnete, než to začne klouzat.
Zuzana Pivcová
Průběžně se sestrou sledujeme váš krásný vztah, všechny fotky, výlety a vyprávění. Ať si každý myslí, co uzná za vhodné. Držíme pac.
Eva Krausová
Jani, to jsem ráda, že jsem Vás potěšila. Blanko, však se podívat přijeďte. Máte pravdu - i mě se úvodní foto líbí, je tam pěkný výhled.
Blanka Lazarová
Moc pěkné procházky máte s Robinem. Někdy bych se tam chtěla podívat, do toho vašeho kraje. Úvodní foto se mi moc líbí. Pěkná vyhlídka. :-) :-) :-)
Jana Hošková
Hezké putování po mém rodném kraji! Ráda jsem se s vámi prošla po místech,která znám a jsou mi blízká! Děkuji. :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

18%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%