FOTO: Zuzana Zajícová
Jak jsem byla mužem
25. 9. 2023Když tak čtu o všech těch pohlavích, co se v posledních letech objevila, začala jsem přemýšlet, jak jsem na tom já. Myslela jsem si vždycky, že jsem žena; co když jsem se ale spletla?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Mirka Nulíčková
13.11.2023 23:13
To je neuvěřitelné! Tvůj tatínek byl klasa, fakt. A maminka taky. Takže je jasné, po kom jsi klasa Ty.
Zuzana Pivcová
27.9.2023 12:14
Narodila jsem se jako druhá dcera a maminka pro mě měla jméno Zuzana, protože měla ráda básníka Otokara Březinu, který si jako starý mládenec přál holčičku Zuzanku. První dcera dostala jméno Marcela, což byl maminčin dětský miniplaváček. Nevím, Zuzano, kolik je Vám, ale v době, kdy jsem se narodila já, 1949, žádné Zuzany nebyly. Jen pan režisér Kábrt měl dceru Zuzanu, ale ten žil v Praze a do Lomnice jen zajížděl. Zuzany byly výjimečně ve starých filmech - Hotel Modrá hvězda a Kristián. Pak je oživil až o řadu let později se svým hitem Walda. Byla jsem šíleně hubená, až se mi kvůli tomu v pubertě posmívali, ale vždy jsem vypadala jako holka a nikdy jsem toho nelitovala. Stejně jako svého jména.
Naděžda Špásová
26.9.2023 13:25
Zuzko, tak to je moc hezký napsané, na kluka opravdu nevypadáte. Jinak s těmi proporcemi jsem na tom byla podobně, dokonce mi, když mi bylo patnáct, jeden blb ve vlaku řekl, že jsem hnusná jak práce. To opravdu zvedne sebevědomí.
Miloslava Richterová
26.9.2023 07:18
Který táta by si nepřál kluka, pokračovatele rodu, i já jsem jím chvilku ve snách byla :-)
Zdenka Jírová
26.9.2023 00:44
Vidím, že tatínkové jsou stejní ve všech věkových kategoriích a předpokládají, že první dítě bude zaručeně kluk. To si přál i můj tatínek a nechtěl si mne ani nejdřív pochovat, jak byl zklamaný. Maminka plakala. Ale naštěstí mu to vydrželo jen do příštího dne a pak jsem byla jeho holčička. Napsala jste to hezky o současném světové šílenství o pohlavích. Někdy mám dojem, že se mi to jen zdá, že přece takovou" kravinu" by nikdo nemohl myslet vážně. Když jsem já po létech čekala své první dítě, zase se těšil na kluka. Bohužel, zase se zklamal a to i v druhém případě. Mám dvě holky. Škoda, že se nedožil svého prvního vnuka od mé druhé dcery. Snad má radost i v nebi.
Soňa Prachfeldová
25.9.2023 20:58
Moc hezké. Mám chuť říct, že na íčku, je svět ještě v pořádku. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA