Naše svatba
Náchodský zámek. FOTO: Marie Bartošová

Naše svatba

19. 9. 2023

Tak jak začít? V listopadu 1987 proběhly klasické domácí zásnuby a v červnu se plánovala svatba. Pracuji ve školství a měli jsme tenkráte výborný „spolek ROH“ a já si tenkrát jako svobodná požádala o zimní pobyt na horách (leden – únor) a jelikož dostaly přednost rodiny s dětmi, na mě zbyl poukaz na Šumavu od 29. 5. 1988. A tak jsme vše změnili a svatbu naplánovali na pátek 27. 5. a Šumava se stala naší „svatební cestou“.

S manželem oba pocházíme z menšího města ve východních Čechách a naše obřadní síň se nám nelíbila, ale na tehdejším národním výboře měli knihu s fotografiemi obřadních síní v celém tehdy Východočeském kraji, tak jsme listovali, až se nám zalíbila obřadní síň v Náchodě. Domluvili jsme tedy obřad tam a hostinu plus ubytování pro svatební hosty v zámeckém hotelu.

Asi 14 dní před svatbou zatelefonovali z Náchoda mému snoubenci, že svatbu musíme zrušit, neboť všichni zaměstnanci národního výboru budou v pátek 27. 5. „povinně na školení CO“ a celá budova bude uzavřena. Můj budoucí manžel se s nimi chvíli dohadoval a jelikož to k ničemu nevedlo, vzpomněl si na tehdy velice sledovaný pořad v státní televizi „ Aktuality“ a tak jim oznámil, že tam zavolá a řekne, že nám chtějí zrušit svatbu a tuto story odvysílají v televizi. Hned druhý den mu z Náchoda zavolali, že tedy uvolní tajemníka a matrikářku ze školení CO a svatba proběhne v zámecké galerii, s čímž jsme rádi souhlasili, neboť ona je přímo naproti zámeckému hotelu, kde měla naše hostina probíhat. Svatba byla krásná, romantická a neopakovatelná. No a letos je tomu už 35 let.

Letní soutěž 2023 Můj příběh svatba
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Oldřich Čepelka
Hezká vzpomínka a taky s kusem štěstí. Náchod znám dobře, i zámeckou galerii a restauraci. Úplně jsem dostal chuť se tam zase vydat.
Zdenka Jírová
To jste měli štěstí. Nevím, jak by to dopadlo dneska.
Marie Magdalena Klosová
Divím se, že se vůbec něco dalo vybírat. Svatby obvykle patřily úřadu podle bydliště nevěsty. Ale je dobře, že se vám splnilo očekávání a dodnes vydrželo. mm
Zuzana Pivcová
To je dobré. Ani si neuvědomuji, že se dřív dalo nějak odvolat. Vlastně, to už vrcholila ta tzv. Přestavba, takže byla dovolena i nějaká menší kritika.
Jana Jurečková
Hezký příběh, díky.
Alena Švancarová
A kde jsou nějaké fotky?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.