Ty klečíš?
Ilustrační foto: Pixabay

Ty klečíš?

28. 9. 2023

Procházím kolem regálů v marketu, u jednoho z nich mladá zaměstnankyně přerovnávala zboží nízko u země a klekla si k tomu.
Vtom přicupitala malá holčička, vykulila oči, položila si prst na rtíky a s údivem co vidí se nevěřícně zeptala. „Ty klečíš?“
„Klečím", mechanicky odpověděla ta slečna.
„A cos provedla?" Vypálila další otázku ta malá.

Slečna zareagovala, protáhla obličej a smutným hlasem se přiznala. „Zlobila jsem.“
Holčička se zamračila, ruce založila v boky a kategoricky prohlásila. „Taková velká holka, styď se!“
„Stydím se", lítostivě odpověděla slečna.

Ta malá se zamračila a stačila ještě varovně zahrozit prstíkem, než byla dostižena matkou. Zajímavý mohl být další vývoj konverzace, kdyby nebyla rázně umlčena a usazena do vozíku. K lítosti přihlížejících matka se s rozpaky rychle omluvila a obě zmizely z dohledu.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Pročpak asi tu holčičku napadlo, že klečící slečna něco provedla? Chudinka, asi z vlastní zkušenosti. Pokud někdo nutí své děti klečet za provinění, je to hrozně nedůstojné, ale hlavně pro trestajícího rodiče, že takto zviditelňuje svou moc nad dítětem .Jsem už stará žena, ale dodnes si pamatuji, že moje kamarádka měla tak zlou matku, že musela klečet na valše, až omdlela.
Zuzana Pivcová
Děti si velice rychle osvojí výroky dospělých. Musela jsem se usmát, když jsem si uvědomila, že někdy dřív by si asi holčička myslela, že se slečna modlí.
Jana Jurečková
Moc hezky jí slečna odpověděla a maminka věděla, že se musí omluvit. Takové tresty se dnes nepoužívají. Malá holčička a tak zvídavá. Pane Zdenku, pište dál, líbí se mi vaše příběhy. Díky
Jana Hošková
Taky mne napadlo,to co psáno níže. Zřejmě měla malá své zkušenosti a matka měla proč radši rychle odejít - doufám,že to ale bylo jinak a holčička to třeba viděla někde na obrázku...
Hana Šimková
Roztomilé, ale fakt je divné a docela nehezké, jestli tu holčičku doma takto trestali.
Jana Šenbergerová
Moc hezky "sehraná" scénka. Takové mám ráda.
Alena Velková
Úsměvné, ale pokud se to opravdu stalo, tak je zarážející, že holčička v dnešní době věděla, že se může klečet za trest. Tyto metody se uplatňovaly kdysi v pravěku - za našeho mládí, ale naše děti ani vnoučata už to nezažily.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...