Fotokoláž: Hana Píchová
Škola hrou - před 60 lety
6. 9. 2023V roce 1961 jsem nastoupila do 1.třídy ZDŠ v Čížové u Písku. Do školy chodily nejen děti z Čížové, ale také z okolních vesnic - Bošovic, Císadlovic, Zlivic, Krašovic, Topělce, Křešic, Nové Vsi a snad i Pamětic, zpočátku pěšky, později autobusem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Fialová
6.9.2023 12:19
Chodila jsem do jednotřídky, 1. až 5.ročník. Od 6. pak pěšky 4km na ZDŠ Křivoklát.
Rostislav Mraček
6.9.2023 11:53
I když nemám rád dlouhé články na Íčku, ten váš jsem zhltal! Vždyť já to měl podobně! I ty fotky. Děkuji za připomenutí zapomenutého.
Lenka Kočandrlová
6.9.2023 11:51
Ano,tak podobně jsem to zažila i já.Do 1. třídy jsem šla také v r.1961.nezapomenutelný pro mne byl i zápis do školy : dostala jsem tatranku ! (do té doby jsem ani netušila,že něco tak dobrého existuje) a jablko. Na tu první třídu mám nezapomenutelné zážitky : sezení s rukama za zády, ukazovátkem rána přes dlaň za kdejaký "přečin" a fronta na WC,kam se chodilo organizovaně a málem se na mě ani nedostalo a skoro jsem se počůrala. Atd.,to by bylo moc dlouhé vyprávění. Ta zlá soudružka učitelka se jmenovala Moravcová Ludmila.
Hana Řezáčová
6.9.2023 11:41
Početla jsem si a zavzpomínala ... Já chodila do první třídy do jednotřídky - 1. až 5. třída v jedné místnosti, všechno a všechny učil pan řídící (a taky přikládal do kamen) ... Líbilo se mi to, protože jsem už uměla číst, psát i počítat, tak jsem byla tak trochu "Hujer", hlásila jsem se, když třeba čtvrťák nevěděl a já ano :-) Do druhé třídy jsem už šla do města do klasické ZDŠ. Na všechna školní léta vzpomínám ráda ...
Alena Velková
6.9.2023 10:08
Moc se mi líbí úvodní foto a u ostatních fotek jsem si zavzpomínala na moje školní léta. Článek je zajímavý a zevrubný, ale přiznám se, že jsem ho pro jeho délku nedokázala přečíst najednou, musím se k němu ještě vrátit, ale děkuji za oživení vzpomínek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA