Škola hrou - před 60 lety
Fotokoláž: Hana Píchová

Škola hrou - před 60 lety

6. 9. 2023

V roce 1961 jsem nastoupila do 1.třídy ZDŠ v Čížové u Písku. Do školy chodily nejen děti z Čížové, ale také z okolních vesnic - Bošovic, Císadlovic, Zlivic, Krašovic, Topělce, Křešic, Nové Vsi a snad i Pamětic, zpočátku pěšky, později autobusem.

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Fialová
Chodila jsem do jednotřídky, 1. až 5.ročník. Od 6. pak pěšky 4km na ZDŠ Křivoklát.
Rostislav Mraček
I když nemám rád dlouhé články na Íčku, ten váš jsem zhltal! Vždyť já to měl podobně! I ty fotky. Děkuji za připomenutí zapomenutého.
Lenka Kočandrlová
Ano,tak podobně jsem to zažila i já.Do 1. třídy jsem šla také v r.1961.nezapomenutelný pro mne byl i zápis do školy : dostala jsem tatranku ! (do té doby jsem ani netušila,že něco tak dobrého existuje) a jablko. Na tu první třídu mám nezapomenutelné zážitky : sezení s rukama za zády, ukazovátkem rána přes dlaň za kdejaký "přečin" a fronta na WC,kam se chodilo organizovaně a málem se na mě ani nedostalo a skoro jsem se počůrala. Atd.,to by bylo moc dlouhé vyprávění. Ta zlá soudružka učitelka se jmenovala Moravcová Ludmila.
Hana Řezáčová
Početla jsem si a zavzpomínala ... Já chodila do první třídy do jednotřídky - 1. až 5. třída v jedné místnosti, všechno a všechny učil pan řídící (a taky přikládal do kamen) ... Líbilo se mi to, protože jsem už uměla číst, psát i počítat, tak jsem byla tak trochu "Hujer", hlásila jsem se, když třeba čtvrťák nevěděl a já ano :-) Do druhé třídy jsem už šla do města do klasické ZDŠ. Na všechna školní léta vzpomínám ráda ...
Alena Velková
Moc se mi líbí úvodní foto a u ostatních fotek jsem si zavzpomínala na moje školní léta. Článek je zajímavý a zevrubný, ale přiznám se, že jsem ho pro jeho délku nedokázala přečíst najednou, musím se k němu ještě vrátit, ale děkuji za oživení vzpomínek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody