Všechny fotografie poskytla Helena Vambleki Červenková
Dovča v Tunisu
25. 8. 2023Pro letošní dovolenou jsme s kamarádkou vybraly Tunis. Při hledání zájezdu last minute jsme zvolily několik důležitých kritérií. Odlet z Mošnova, vzdálenost od letiště do 20 km, vzdálenost k moři do 100 m a bezbariérovost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Řezáčová
26.8.2023 08:21
Paní Helenko, s chutí jsem si přečetla povídání o vaší dobrodružné dovolené ... Musíte být vy i paní Emilka super holky! Přes drobné zdravotní i "cizinecké" obtíže jste si dovolenou užily a máte plno zážitků, na které budete společně, doma u kafíčka, vzpomínat ... Paní Emilce přeju, aby záda přestala brzy zlobit - má na to něco? , možná by pomohly tejpovací pásky (jsou to takové barevné lepící pásky, je to trochu forma ortézy nebo bandáže - bolavé místo "podrží" a uleví se) ...
Růžena Antlová
26.8.2023 07:08
ahoj Helenko i tak máš nač vzpomínat v úterý se vrací z Tunisu můj vnuk tak jsem nedočkavá aby se vrátil v pořádku a aspoň doufám ,že jeho zážitky budou hezké . Ťeším se na jeho vyprávění.
Hana Práglová
26.8.2023 06:47
Nedá mi, abych nereagovala... Pane Ciprys - - - - paní se z dovolené vrátili TENTO TÝDEN.
Paní Šťastná, buďte šťastná, pokud jsem vitální a zdravá a nekritizujte lidi, které myslím, vůbec neznáte.
Heli, v Beskydech bude jiný program, ten ti všechno vynahradí.
Helenka Vambleki
26.8.2023 06:06
Věřte, že při mé obtížné chůzi(kdo mne zažil na posledním srazu, tak ví) jsem ráda, že jsem ten pobyt vůbec přežila. Samozřejmě bych měla víc zážitků, kdybych se vydala na dvoudenní výlet do pouště na velbloudech či čtyřkolce. Doba, kdy jsme s Alenkou V. ve Francii ujely 20km na kole k policejní stanici v Saint-Tropez, je v nenávratnu, zrovna tak jako íčkařské výšlapy na Říp či Hrubou Skálu. Dneska jsem svým nohám vděčná za to, že se s potížemi doplazím od hotelu aspoň k tomu moři, které mi pomohlo opět zlepšit ekzém a kvůli jeho léčebným účinkům jsem k němu vlastně jela :-)
VANDA Blaškovič
26.8.2023 00:02
Ahoj Helo, tak nevím, jela bys tam znovu? Čekala bych, že napíšeš o moři, výletech, místních lidech, tržnicích, zážitcích nejen zasluhujících kritiku….líbilo se Ti tam? Nemám z toho takový pocit. A znáš mě, chtělo by to více pohybu a méně kalorické stravy. Ty mi to nebudeš mil za zlé…ahoj a odpočívej.
Elis Rentierka
25.8.2023 22:46
V 97. a nasledne v 98. jsem s rodinou “zvladla” Tunis, vcetne cesty piratskou lodi na ostrov plamenaku (kteri tam nakonec vubec nebyli), a cesty pres poušť, Chot El Jarryd, jizda na velbloudech, na konci prespani v 5hv. hotelu. Take jizda terennimi vozy pres pisecne duny a navsteva mistnich berberskych staveb, kde pry nataceli Amici (tusim Hvezdne valky ? Ale oni pro reklamu reknou cokoliv)… Velmi vydatna dovolena :-) co do zazitku.
Oklepala jsem se az po letech, kdy jsem s dcerou navstivila jeste Maroko, vylety i trznice v Marakesi - take hodne zazitku. Po tydnu jsme se ale moc rady vracely domu. Jiny svet, stacilo, ale vzpominky zustanou.
Margita Melegova
25.8.2023 18:35
Klobouk dolu, sklanim se nad Vasim pribehem, poucena se vzdavam predstavy ze bych se na takovou cestu vydala, dekuji za vyleceni, anglicky jazyk jsem vzdala po prvnich hodinach kurzu, klimatizaci nesnasim a ten budicek rano ve ctyri hodiny radeji nechci komentovat.
Jaroslava Tejklova
25.8.2023 17:26
Milá Helenko moc pěkně jste to napsala já vám ještě jednou děkuji za vyloupání a jsem ráda že jste dojeli domu v pořádku
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA