Ilustrační foto: Unsplash
Rozvod znamená nejen ztrátu partnera, ale dost často i mnoha přátel
4. 9. 2023Během partnerství páry získají spoustu společných přátel. Pokud se rozvedou, staví je do nepříjemné situace. Musejí se rozhodnout, na čí straně být, s kým se vídat, koho zvát na akce. A bývá dusno.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
19.9.2023 07:58
Dokud jsem se zabývala různými vztahy mezi lidmi a hlavně, proč tomu tak je, na nic jsem nepřišla a proto jsem se začala zabývat sama sebou. Za padesát let svého života ani jeden ze dvou manželů si pro sebe neuvařil a mě jen tak, mýrnix týrnikx, zavolal k prostřenému stolu, nevypral, nevymáchal, nepověsil, nevyžehlil svoje prádlo a to moje, jen tak mýrnix týrnix přibral, nepřevlékl svoji postel a s ní i moji, atd, atd. Až když jsem totálně "vyhořela" a po tříměsíčním odloučení od manžela se znovu postavila na nohy, tak naprosto chápu "určitou skupinu žen, kterým je lépe, když jsou samY".
Jindřich Berka
19.9.2023 06:57
Paní Kopecká, já jsem tím nechtěl nic řešit. Nevím proč někomu vadí, že se tím zabývám. Mě zajímají různé vztahy mezi lidmi a hlavně proč tomu tak je. Nic víc. Jsem přemýšlivý člověk. Pokud určité skupině žen je lépe být sami, tak uvažuji proč? Nebudu zdržovat. Já jsem zase ve skupině spokojených mužů v manželství. Na gauči neležím a ženu nenudím. Stačí mi její vůně z peřin, když je pryč. V práci. když jdu v noci jako starší muž na záchod, vždy se vzbudí a dotkne se mne. proč? Protože mě tam chce. Chybím ji. Každý to má jinak. To je O.K. Podle mě být sám je prázdné. Jindra
Zuzana Pivcová
5.9.2023 16:40
Když dovolíte, tak u mě došlo ke ztrátě přátel z poněkud jiného důvodu. Po příchodu do Prahy jsem na pracovišti poznala hodně nových lidí a mnozí z nich se stali mými kamarády. Pak jsem se seznámila s mužem, s kterým jsme začali společně žít. On byl velmi žárlivý a vadil mu každý, s kým jsem se bavila. Neměl důvod žárlit, ale nechtěla jsem ho nějak dráždit a postupně jsem všechny kamarádské vztahy odbourala. Byli jsme jen spolu. Pak měl zaviněnou autohavárii a po ní zemřel. Najednou jsem neměla nikoho (nepočítám svou sestru a jeho příbuzné) a nikdo mě nevyhledával, protože jsem to předtím nechtěla. Pomohlo mi až nové pracoviště.
Zdeněk Pokorný
5.9.2023 13:34
Uznávám, že jsme pohodlnější, línější, očima i tělem vyhledávající gauč. A to je naše chyba.
Eva Kopecká
4.9.2023 17:58
Článek myslím naprosto neřeší statistické údaje a poměr žádostí podaných muži a ženami. Je-li někdo po rozvodu dotčen, že to byla partnerka, která ten návrh iniciovala, pak si to musí pořešit ve své hlavě.
Na závěr bych dodala, že jsou i spokojené rozvedené ženy. A to je asi ten kámen úrazu. Pánové, kteří si ten poznatek zde neodpustili, asi možná uražená ješitnost.
K návrhu podanému partnerem lze přistupovat rozdílně. Třeba rozumně souhlasem a dohodou, nebo hysterickým i scénami a přemlouváním, možná nesouhlasem a odmítavým postojem. Každopádně zcela nefunkční vztah na rozvod je. Jak dalece nefunkční je, to musejí posoudit zejména oba jeho aktéři.
Josef Andrle
4.9.2023 17:44
Ela Radlická ,ano,ženy pořád něco řeší ,nebo chtějí řešit ,hlavně nesmysly .Měl jsem jednu takovou ,do loňského roku,pak jsem jí dal slušně sbohem .Řešila všechno a hlavně mě .Ta už byla na Dobřany .Tak je to s některými ženami ,nebo s většinou žen .Pořád se napadají muži ,a ženy jsou asi světice .
Jindřich Berka
4.9.2023 12:28
Pane tečko já jsem psal o problému proč dávají naprostou většinu návrhů ženy. Proč tomu tak je???? Prostě beru to jako sociologický problém a neznám na to odpověď. Jinak s vámi souhlasím. Jindra
Zdeněk Pokorný
4.9.2023 12:23
Možná to už v diskuzích zaznělo, možná ne. Myslím, že myšlenky na rozchod / rozvod se mohou objevit u mužů i u žen, statistiky nesleduji - kdo častěji podává ten návrh. Logicky je to nejspíš ten, komu není ve vztahu již dlouho dobře a necítí se pochopen, není mu vyhověno, atd. Ten druhý to vidí zcela opačně. A je to. Takhle jednoduché to je. A dnes na rozdíl od toho, jak tomu bylo dříve, je schopen se bez pomoci druhého obejít. Ať už je to muž nebo žena. I muži umí prát, vařit, uklízet, mýt okna, zkrášlit příbytek, uklízet si oblečení. Celé tajemství vztahu muže a ženy, podle mě, je v tom jestli trvá láskyplný vztah, oboustranný respekt. Jakmile toto skončí, skončí i jejich vztah. Tečka. Uff.
Jindřich Berka
4.9.2023 12:09
Dobrý den, mě by zajímalo proč naprostou většinu návrhů na rozvod podávají ženy? Výsledky nějakého výzkumu proč tomu tak je jsem na internetu ani v literatuře neobjevil.
Podle mě jsou více ženy nespokojené než my, snadněji se dají omámit. Vidíte to z historie. Kolik měl Hitler a Beatles fanynek, které z nich šílely. Hlavně máte rychlejší a hbitý prst na tlačítku "rozvod". Myslíte si, že vás čeká skvělá budoucnost. Malujete si skvělou budoucnost a ideální vztah. Podle toho jak to vidím já, tak je to z většiny z bláta do louže. Jsem muž nikoliv ideální, možná horší než většina rozvedených, někdy jsem i zlobil, ale ženatý jsem 41 let. Proč??? Jindra
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA