Ilustrační foto: Pixabay
Některý den uteče, jiný se táhne. Nejen věk ovlivňuje vnímání času
17. 8. 2023Když člověk stárne, má pocit, že čas ubíhá rychle. Naopak děti se někdy mohou doslova ukousat nudou. Na téma vnímání času probíhá řada výzkumů a objevuje se kolem něj spousta mýtů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
21.8.2023 09:26
Čekání je nekonečné, prožívání hezkých chvílí je rychlé. Ani nemám čas sledovat den, jen říkám, to už je zase hodin. Když holt je vše určené - dny, měsíce, roky, střídání ročních období, dětství, mládí, dospělost, stárnutí a podle toho se cítíme a chováme. Jak se říká: Díky za každé nové ráno!
Jana Šenbergerová
17.8.2023 16:11
"Italský teoretický fyzik Carlo Rovelli se zamýšlí nad podstatou času, aby nakonec dospěl k závěru, že pokud čas existuje, tak především v naší mysli." (Wikipedie)
"Hodinka na klíně vašeho milého se zdá minutkou; minutka na horké plotně se zdá hodinou. A to je relativita.[2]— Albert Einstein" (Hodina - Wikicitáty)
Jana Šenbergerová
17.8.2023 16:11
"Italský teoretický fyzik Carlo Rovelli se zamýšlí nad podstatou času, aby nakonec dospěl k závěru, že pokud čas existuje, tak především v naší mysli." (Wikipedie)
"Hodinka na klíně vašeho milého se zdá minutkou; minutka na horké plotně se zdá hodinou. A to je relativita.[2]— Albert Einstein" (Hodina - Wikicitáty)
Zuzana Pivcová
17.8.2023 13:19
Mně se již dávno zdá, že čas naplněný střídavými činnostmi, zvláště pak mimo domov, utíká rychleji než odpočinkový. Celkově ale je fakt, že čím jsem starší, tím je zdánlivě chod času rychlejší. Myslím, že něco bylo loni, a ono už předloni. Nemohu věřit, že něco bylo už před 4 roky (Albánie a zemětřesení, ale i můj poslední sraz i60 v Jizerkách).
Elis Rentierka
17.8.2023 11:32
Ano, diky pokrocilejsimu veku jsem pomalejsi (a opatrnejsi), proto cas urceny na kazdou cinnost mi pripada, jako by utekl daleko rychleji :-))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA