Vyčarovaná svatba
Všechny fotografie: z archivu Heleny Vambleki Červenkové

Vyčarovaná svatba

15. 7. 2023

Protože jsem si musela na svatbu s Dimkem počkat až do 65 let, vynahradila jsem si to hned dvojí svatbou. Na oficiální svatbě 5.10.2019 se nic mimořádného nestalo, zkrátka jsme se bez rodiny, jen před několika přáteli, normálně vzali na městském úřadu. 

 

s1-5.jpg

 

O týden později jsme měli pozvanou rodinu na oslavu mých a Dimkových pětašedesátin (jsme stejně staří). Sjela se rodina z různých koutů Čech a Moravy. Oslava začala kouzelnickým vystoupením. Kouzelnice v efektním kostýmu vytahovala nekonečnou šňůru šátečků z klobouku nebo čarovala s hůlkou. Poté se nám před očima vznášel stoleček. Při dalším čísle zas kouzlem svlékla jednomu z hostů slipy bez stáhnutí kalhot. Pak připravila gilotinu a vyzvala přítomné, zda si chce někdo dobrovolně nechat useknout ruku. Po chvíli váhání se jedna odvážná dáma našla a v nás se tajil dech. Naštěstí vše dobře dopadlo a dáma o ruku nepřišla. A byl tu poslední kouzelnický trik. My dva oslavenci jsme byli pozváni na pódium. Kouzelnice ukázala všem prázdnou krabici a vzápětí z ní vytáhla nejen plechovku piva pro Dimka, ale i lahvičku vína pro mne. Pak přehodila přes krabici kouzelný šátek, oba jsme tam položili ruku a měli jsme si něco přát. Tradá, tradá, vytáhla z krabice malou červenou krabičku.

dsc09981.jpg

 

 

 Zvědavě jsme ji otevřeli...byly v ní snubní prstýnky. Překvapeně jsme se na sebe podívali.

s5-2.jpg

Kouzelnice prohlásila, že asi jsme si shodně přáli svatbu. Spustila píseň Zvoň, zvoň, ať se oznámí, že my dva, že se budem brát...  

 

Čáry máry na psí čenich,

ať je tady z Dimka ženich! /kouzelnice vyčarovala Dimkovi cylindr 

 

Čáry máry šiška zelená,

jeho nevěstou ať je Helena! /pro mne vykouzlila taky klobouček a ještě svatební kytici

 

Zeptám se větou kouzelnou:

Dimko, chceš žít s Helenou? /Dimi řekl ANO

 

Heleno, ptám se také tebe,

chceš mít Dimka vedle sebe? / já jsem s odpovědí otálela, ale diváci napovídali, že mám říct ANO

 

Prsteny z lásky na prst nasadíte

a poprvé manželsky se políbíte. /nasadili jsme si prstýnky a políbili se

 

Čáry máry dokonáno,

slyšeli jsme dvakrát ano!

Od teď ženich s nevěstou

ať jdou cestou necestou.

Popřejme jim v tuto chvíli,

aby spolu šťastní byli.

 

Představení skončilo a obecenstvo této recesní svatbě zatleskalo.

s4-2.jpg

 

Vtom zcela vážně prohlásila kouzelnice, že sňatek je platný a ukázala všem úřední oddací list, kde byla jen jedna maličká nesrovnalost, datum sňatku před týdnem. Překvapení rodinní příslušníci nám dojatě gratulovali a předávali nám narozeninové dárky. Poté jsme mohli usednout ke svatební hostině. Samozřejmě nechybělo vzájemné krmení jednou lžící.

dsc00150.jpg

Zlatým hřebem byl veliký svatební dort.

dort-9.jpg

Nechci nikomu kazit radost prozrazením, že vše jsem vymyslela já, tato vyčarovaná svatba byla dopředu s kouzelnicí připravená, i tu rýmovačku jsem si složila sama, ale jistě pochopíte, že jsme museli sehrát obrovské překvapení nad prstýnky, které už jsme celý týden nosili a znovu do krabičky před vystoupením uschovali.

Letní soutěž 2023 svatba
Hodnocení:
(5 b. / 34 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květuše Pinkasová
A tak to opravdu všechno bylo, až pohádkově krásné a pravdivé ♥♥ Všechny včetně naší super bohumínské kouzelnice Radany známe, vše jsme s nimi tehdy prožívali a přáli úplně vše co se přeje ♥ Pro všechny členy Klubu nezapomenutelné dodnes ♥ V K3 Hanka za všechny předala Helči krásné novomanželské prasátko pro štěstí ♥
Jaroslava Handlová
Helí, Tvoje nápady jsou neotřelé, máš smysl pro kdejakou legraci. Je fajn, že se s Dimkem tak dobře doplňujete. Ať se vám nadále daří žít spokojeně a vesele.
Marie Magdalena Klosová
To je povedený nápad a povedená svatba s odkladem. mm
Ludmila Černá
Super nápad. Ale bez vašeho dovětku se mi příběh líbil víc. I když mi bylo jasné, že to bylo domluvené.
Zdenka Jírová
skvělý nápad, alespoň na vaší svatbu hned tak nikdo nezapomněl.
Zdenka Soukupová
Helčo, to nemělo chybu. Určitě to všichni svatebčané ocenili. I Tvoje "předsvatební" články byly skvělé. Přeju Tobě i Dimkovi hodně podobných veselých představení.
Daniela Řeřichová
Helenko, to je opravdu kouzelná, originální svatba. Přeji další dobrodružné příběhy na cestě manželským životem. :-)
Soňa Prachfeldová
Helenko, to byla krásná dvojitá svatba. Ty umíš vymýšlet věci přímo pohádkové. A jste super dvojka s Dimkem. Nekonečné roky v lásce a ve zdraví přeji. ♥♥♥
Anna Potůčková
Heli myslím že jsi se minula povoláním a měla jsi být scénáristkou. Svou svatbu jsi připravila skvěle a myslím že pro účastníky to bylo napínavé. Tak oběma přeji ve Vašem manželském svazku spoustu lásky, zdraví a štěstí!
Marie Seitlová
Heli, super vzpomínka, dobře jsi to měla vymyšlené a vyšlo to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.