Všechny fotografie: Anna Čípová
Pivoňky
28. 6. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
29.6.2023 01:46
Pivoňky mám ráda ve všech odrůdách i barvách. Mívala jsem je také na zahradě.
Jana Šenbergerová
28.6.2023 23:35
Nádherné květiny na krásných fotkách. Cítím z nich jak voní. Aničko, díky.
Alena Vávrová
28.6.2023 23:11
Krásné fotky, Aničko. Pivoněk tu máme na zahradě celý špalír, jsou ještě po panímámě a přesazovali jsme je úplně všecky. Jen se nesmějí zasadit hloub, než byly a nejlepší čas je k tomu na podzim. Jsou to moc krásné a dekorativní květiny.
Daniela Řeřichová
28.6.2023 22:58
Aničko, líbezná fotogalerie. S pivoňkami mám spojený venkov. Když jsme zakoupili chalupu, mezi prvními zasazenými rostlinami byly kromě srdcovek dřevité pivoňky. Daří se červeným, růžovým a bílým. Když jsem je přesadila, tak zašly.
V souvislosti s pivoňkami si vzpomínám na Slavnost Těla a krve Páně, lidově Boží tělo, kde jsme v bílém šatu odhazovaly během procesí okvětní lístky pivoněk. Děkuji za milou vzpomínku.
Jitka Hašková
28.6.2023 22:34
Díky za pivoňky. Přímo je miluji, každé jaro (letos jsem musela vynechat, protože jsem měla zdravotní problémy) chodím do botanické zahrady v Troji, kde je hned u horního vchodu pivoňková louka. Těch barev a různých tvarů květů, poprvé v životě jsem tam viděla žluté pivoňky. To je úžasné, že je můžeš sama pěstovat a pozorovat na zahradě jejich postupné rozkvétání.
Miloslava Richterová
28.6.2023 22:27
Pivoňky jsou nádherné, stejně jako Vaše fotografie. Mám 4 odrůdy pivoněk, z nichž tmavě červená kvete bohatě, ale velmi krátce, zdá se, že nesnáší teplo.
Jan Zelenka
28.6.2023 22:21
Pěkné. Když jsem nedávno dával kytky na FD, nadepsal jsem je jako růže. Ještě, že mne někdo opravil, že jsou to pivoňky. jsem botanický antitalent.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA