Ilustrační foto: Pexels
Stěhování je mnohdy stresující záležitost, u starších lidí to platí dvojnásob
2. 8. 2023Nač je ti dům, když jsi sám? Přestěhuj se do menšího bytu. Všechno bude jednodušší, pohodlnější. To často slyší lidé, kteří ve vyšším věku zůstali sami ve velkém bytě nebo v rodinném domě. Jenže odejít z prostředí, ve kterém strávili většinu života, je hodně těžké.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Danka Rotyková
3.8.2023 15:01
Stěhovala jsem se 3x, naposledy před 7 měsíci, tudíž v 66 letech. Původně z rodinného domu, kde na mne bylo příliš rušno. Teď už mám konečně naprosté soukromí a klid, kdy potřebuji. To je důležité, člověk by měl být v novém bydlišti šťastný. Bez zbytečných krámů, které zatěžují prostor i duši. Chce to ale nadhled a vědomí, že důležité jsou vztahy, ne věci. Pokud k tomu přičtu ještě úsporu výdajů, není nač čekat. Mohlo by se stát, že příští rok už nebudeme mít odvahu stěhovat se a začneme se litovat. A to je špatně, kdo se pak bude bavit a přátelit s ustěžovaným člověkem? Tomu se i já raději vyhnu.
Margita Melegova
3.8.2023 14:41
Kazdy se s vymenou velkych prostor vyporadava po svem, velky dum jsem vzdala a nelituji, kvuli zdravotnim problemum mne i manzela bychom to nezvladli, problem byl rozloucit se ze spoustou veci ale cas ukazal, ze nam nechybi.
Dušan Brabec
2.8.2023 22:49
V článku je hodně postřehů, které sám rovněž zažívám. Jediné, v čem to mám lepší je, že na bydlení sám ve velkém bytě stále mám finance. Osobně si opravdu stěhování jen těžko dovedu představit a ti, kdo to ve věku 70+ dokáží, jsou v mých očích hrdinové!
Alena Majcherová
2.8.2023 21:12
Co by ti lidé, kteří nemají odvahu se stěhovat z velkého bytu do menšího neb z velkého domku do bytu, protože už nemají nejen sílu, ale hlavně prostředky na jeho udržení měsíc co měsíc ani na opravy, co by dělali kdyby nebyly příspěvky na bydlení od státu ??? A vůbec, proč se na to spoléhají když mají potomky?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA