Co si dáme? Kde a jak jíst, když chceme poznat pravé Řecko
Ilustrační foto: Pexels

Co si dáme? Kde a jak jíst, když chceme poznat pravé Řecko

15. 6. 2023

Do které restaurace vejít? Vybrat tu, která je plná turistů? Nebo naopak takovou, ve které sedí jen dva místní dědové? A co si objednat? Vždyť si pod těmi názvy neumíme nic představit. To jsou časté otázky lidí, kteří přicestovali do neznámé země.

dovolená gastronomie Řecko
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Pavlína Vavříková
Dělávám doma často musaku, ale ta "pravá" v řecké taverně je vždy daleko lepší. Je to jistě nejen kuchařem, ale i atmosférou. Prostě, u moře chutná.
Jan Zelenka
Řecká kuchyně je skvělá. Ani v hotelech jsme si nemohli stěžovat. Ale v malých hospůdkách je to něco jiného. Ať už jsme byli v Řecku pevninském, nebo na ostrovech. I to ouzo na závěr, jako pozornost, jsme dostali.
Jarmila Komberec Jakubcová
Řeckou kuchyni považuji za jednu z nejlepších. V loni jsem byla na Rhodosu v hotelovém rezortu. I tam bylo jídlo velmi chutné, ale pokud chci ochutnat nějakou řeckou specialitu není nad to si zajít do taverny. Řeky považuji za nejlepší kuchaře a úprava zeleninových salátů s kapkou oleje nemá chybu. Nejvíc se mi líbila řecká atmosféra na ostrově Kréta a Santorini.
Hana Čadová
V Řecku jsem byla několikrát. Také jsme měli možnost nakouknout do místní kuchyně. Zážitek byl, když jsme byli pozváni na křtiny.
Zuzana Pivcová
Byla jsem i v hospůdce, kde byl jen majitel. Po jídle jsem dostala jako pozornost ouzo.
Vladislava Dejmková
Moc řeckých hospůdek jsem nenavštívila, ale chutnalo mně vždy.
Helena Štěpánková
Ano, také miluji řeckou kuchyni. Jejich variace brambor s pečeným lilkem je famózní a také jsem si oblíbila stifado. A co teprve jejich sladkosti. Ještě bych se ráda jednou do Řecka podívala, nejen kvůli jejich kuchyni, ale i moři a kultuře.
Antonín Nebuželský
Co neznám - nejím. Typický český sedlák, jsem někde četl. To jsem já...
Daniela Řeřichová
Mám ráda články paní Scarlett Wilkové. Co se týká restaurací, vždy jsme s mužem v Řecku i jinde vyhledávali podniky spíš zastrčené, tam, kde seděli místní. Byla tam úplně jiná atmosféra než v turisticky exponovaných restauracích.
Věra Ježková
Děkuji za hezký a zajímavý článek. V Řecku jsem nebyla a bohužel se tam už nevypravím, i když mám moc ráda jeho antické období.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody