Pastelové barvy pro dámy vyššího věku? A proč ne? Rozhodně se jich bát nemusíte
Ilustrační foto: Pexels

Pastelové barvy pro dámy vyššího věku? A proč ne? Rozhodně se jich bát nemusíte

17. 5. 2023

Světle modrá, žlutá, růžová, hráškově zelená…. Tyto barvy bývají spojovány s mládím, s dětstvím. Jenže stejně jako slečnám sluší i zralým ženám. Je tady jaro, ten pravý čas zjistit, že tomu tak skutečně je.

Když si šedesátiletá dáma oblékne něco růžového nebo blankytně modrého, zpravidla tím okolí překvapí. Vyšší věk jsme si zvykli spojovat s neutrálními barvami, se sportovní elegancí. A to je dobře.

Tedy, zpravidla bývá výsledek lepší, když zralá žena plných tvarů vyráží do ulic v béžovém či šedém saku, v džínách a bílé košili než v růžovém svetříku se žlutými květy. Nicméně existují odstíny růžové, žluté, modré či zelené, které rozhodně směšně ve vyšším věku nepůsobí. Naopak.

Sako či svetr v některé z barev, kterým se říká pastelové, mnohdy starším dámám sedne ještě více než těm mladým. Jde totiž o barvy, které rozjasňují pleť a dovedou nositelkou doslova rozzářit. Není třeba volit výrazné odstíny, mnohem lepší výsledek většinou udělají ty tlumené, jakoby zapudrované, zkrátka pastelové.

Tady je malá inspirace, že ve spojení se středním a vyšším věkem opravdu fungují.

 

1.png

2.png

 

 

 

 

 

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Tůmová
Pastelové barvy ženu omladí, tomuto trendu dávám rozhodně palec nahoru. Není nic horšího (v oblékání), než se v jistém věku navléci do tvrdé černé barvy, která zvýrazní vrásky, nebo když se majitelka zažloutlé, nikoli opálené pleti, oděje celá do béžové. Bohužel s vyšším věkem žloutne pleť, bělmo i zuby. Proto se nedoporučuje zářivě bílá, která to zvýrazní, ale mléčně bílá.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pastelové barvy se mi líbí a dnes jsem pár halenek a triček zabalila do kufru. V sobotu je zahájení lázeňské sezony ve Fr. Lázních a budu mít šedé šaty s lila sakem. V loni jsem se tam sešla se Soničkou P. a ta měla krásné oblečení doplněné kloboukem. Moc jí to slušelo.
Daniela Řeřichová
Jemné pastelové barvy se mi moc líbí a již mám pár nových kousků na léto. Kdysi jsme s mužem obdivovali za hranicemi dámy v letech, které nosily něžné růžové halenky a svetříky, zatímco u nás chodily seniorky jak šedé myšky.
Marcela Pivcová
Omlouvám se - chybička se vloudila - píšeme se Zuzkou z jednoho NB a zapomněla jsem ji před mým příspěvkem odhlásit.
Zuzana Pivcová
Pastelové barvy vůbec nezavrhuji - světle růžovou bundu, nebo tričko, bleděmodré kalhoty na léto... Také u džínového oblečení dám před tmavou modrou barvou přednost světlé modré. Ale při výběru oblečení potřebuji mít i pocit, že bych se ve vybraném měla cítit dobře.
Helena Přibilová
Ráda se oblékám do pastelových barev, neboť jsem přesvědčena, že mi sluší.
Martin Vrba
No - těm ženám to těchto fotkách moc sluší, ale slušely by jim jakékoli barvy, protože to není reprezentativní vzorek dam, které potkáváme na ulicích. To, co tam ve skutečnosti funí, spíše připomíná parní válce a pro ty nejvíce vyhovuje černá plachta. :) :) :)
Anna Potůčková
Pokud mě něco v pastelové barvě zaujme, tak koupím a neřeším to. Naposled jsem si koupila růžové tričko na léto
Naděžda Špásová
Oblečení v pastelových barvách miluji a je mi jedno, jestli se to někomu nelíbí. Můj šatník hýří barvami. Mám pár nových věcí a už se těším na teplo.
Antonín Nebuželský
Pokud mohu posoudit, tak dámy šedesátky" jsou mnohdy mladšího zjevu, jak se někdy píše :-) Nebál bych se tu hranici posunout na sedmdesát plus. Dneska vypadaji, nejen dámy, mnozí velmi mladě ".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.