Ilustrační foto: Pexels
Zuzana (62 let): Nechala jsem si vymýt mozek a málem přišla o rodinu
18. 5. 2023Když zemřel můj manžel, cítila jsem se osamělá. Postupně to bylo ještě horší, úplně jsem se uzavřela doma. Ze všech stran jsem slyšela, že bych měla znovu začít žít. Tak jsem to zkusila, ale nedopadlo to dobře.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Švancarová
18.5.2023 19:19
Zuzko 13:22 - i já s touto větou souhlasím,hned mi to při četbě naskočilo,že je to tak,spokojený člověk to nemusí zdůraznovat......
Zuzana Pivcová
18.5.2023 19:00
Pro mě ale dávat najevo spokojenost není totéž jako potřeba zdůrazňovat svou spokojenost. To je to, co jsem si vzala z článku. Dávat najevo spokojenost lze i neverbálně, úsměvem, přátelským a pohodovým kontaktem s druhými lidmi, nekomentovanými hezkými činnostmi. Zatímco zdůrazňování vlastní spokojenosti se děje především slovním ujišťováním. druhých. Víc už k tomu dodávat nebudu.
VANDA Blaškovič
18.5.2023 16:57
Zkusme aplikovat jedno z mouder JC na její výplod v 15:53. Vše co píšeš, vypovídá o tobě! …..:)
Jitka Caklová
18.5.2023 15:53
Pokud je člověk "spokojený a vyrovnaný" díky vymytému mozku, ať už v různých seminářích, či kurzech, s ayahuascou, či bez ní, tak potřebu zdůrazňování má. S vyjádřením, že "dobré dílo se chválí samo", to nemá nic společného, neboť takový člověk, něco co by se mělo chválit samo, nikdy nevytvoří.
Dana Puchalská
18.5.2023 15:20
Já jsem nikdy podobným vysávačkám nepodlehla, ale měla jsem známou která ano. Bylo to jak z filmového horroru. Vše věnovala těm, které ji vymyli mozek. Děti i rodiče s ní rozvázali jakýkoli kontakt. Před cca 2 lety jsem jí náhodou potkala. Z veselé a rozumně uvažující ženy byla bezdomovkyně co postávala u metra.
Jitka Caklová
18.5.2023 14:48
Už jsem si zvykla na tváření "záporáků", když jim na dotaz, jak se mám, odpovím, "Kdyby to bylo lepší, už by to nebylo ono." Je hodně lidí, kteří to nedokáží strávit.
Jitka Caklová
18.5.2023 14:18
Zuzko, já jsem toho názoru, že je lepší dávat najevo spokojenost, než mít důvod nadávat na všechno kolem a to jen díky vlastní neschopnosti. Někdy nesnášenlivost dokáže vyvolat i skutečnost, že se má druhý dobře, ale už nevidí, co to obnáší.
Zuzana Pivcová
18.5.2023 13:22
Velmi souhlasím s vyjádřením, že vyrovnaný a spokojený člověk nemá pořád potřebu zdůrazňovat, jak vyrovnaný a spokojený je. Už za našeho dětství se říkalo, že "dobré dílo se chválí samo".
Zuzana Pivcová
18.5.2023 13:03
Kdysi jsem se cestou paní léčitelky, ke které jsem dlouho chodila, dostala na přednášku do společenství (netroufám si říct sekty), které mi paní chtěla doporučit. Bylo to krátce před tím, než se objevila tzv. kuřimská kauza, a když jsem jen maličko nahlédla, jak to tak funguje, umizela jsem okamžitě a bez návratu. Ale měla jsem i trochu strach.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA