Velký průzkum mezi seniory: Chtěli by pracovat déle a kterou stranu by volili?
Ilustrační foto: Ingimage

Velký průzkum mezi seniory: Chtěli by pracovat déle a kterou stranu by volili?

9. 5. 2023

Od 19. do 30. dubna 2023 jsme uskutečnili dotazování lidí, kterým je 60 nebo více let (značíme jako 60+) a používají internet. Takových lidí je u nás čím dál víc. Například jen podíl osob nad 65 let, které používají internet, vzrostl z 13 % v roce 2010 na 48 % v roce 2022.

aktivní senioři důchody průzkum
Hodnocení:
(4.2 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Taťana Veselá
jejdanečku, já jsem se do toho Oldřicha na začátku pěkně zamotala, asi proto, že muž je také Olík :-D
Taťana Veselá
Oldtřichu, vy jste si s tím tedy dal práci!! Álo, rozumím ti - ty do předdůchodu, já letos do předčasného důchodu. Už chci dělat jen co já chci a myslím, že na to už mám věk ;-) A diskuze k fotce - stačí si přečíst popis fotky - ilustrační foto. Mám pocit, že podstatné je to, že si Oldřich dal tu práci s dotazováním a že dělá věc, která ho baví. Klobouk dolů :)
Alena Velková
Zajímavý článek... domnívám se, že vůbec není důležité, co nebo kdo je na ilustrační fotce...nakonec je snad lepší, když se na ní lidé usmívají...a k tomu chození do práce: já jsem šla do předdůchodu, to znamená, že jsem nemusela platit sociální ani zdravotní, ale peníze jsem dostávala pouze ty, co jsem měla našetřené v penzijním fondu... po dvou letech jsem pak dostala řádný důchod...v té době jsem byla hodně unavená, a také jsem chtěla užít vnoučata, dokud byla malá, byl to dobrý tah...dnes už jsou velká a už mě tolik nepotřebují, takže už si třetím rokem zase chodím přivydělávat, ale pouze na DPP, což je fajn, protože do práce nemusím každý den, to bych snad už nepřežila :-)
Jarmila Moravcová
Patřím mezi důchodce. Dobrý průzkum, jen si nejsem zcela jistá objektivitou. Chápu dobře, že otázky volebních preferencí a znalost politických stran a uskupení prokazovali důchodci, kteří jsou připojeni na internet a běžně ho používají. Potom z průzkumu vypadli ti, kteří internet nepoužívají. To může být méně aktivní, třeba i více nemocná nebo více nespokojená skupina důchodců, která se ve statistice neprojevila.
Soňa Prachfeldová
Obšírné shrnutí, myslím že to vyjadřuje celkovou náladu dnešní společnosti ale to je v pořádku. Věřím že každý chce, abychom se vyvíjeli k lepšímu, včetně naší vlády.
Dušan Brabec
I mezi naší generací jsou ohledně voleb nebetyčné rozpory - viz 9.5. 13:33 versus 9.5. 15:56. Osobně se kloním k tomu pozdějšímu názoru, a to i na základě bohatých a letitých osobních zkušeností a několika obchodních soudních sporů. Paradoxně na rozdíl od hnutí ANO, kde jsem s právníky jejího předsedy spor vyřešil rychle, bez soudu a ke spokojenosti obou stran. Co ovšem nechápu je, jak může nějaký senior volit Piráty. To mně opravdu rozum nebere!
Jaroslav Vrabec
Kvalitní průzkum, neovlivněný nátlakovými skupinami a jedinci. Všem se asi líbit nemusí, ale je to tzv. "tvrdá realita".
Jana Šenbergerová
Díky za shrnutí výsledků průzkumu. Klobouk dolů. In
Jarmila Komberec Jakubcová
Moc mi zaujala titulní fotka. Jsou to čeští senioři?
Irena Mertová
Velká motivace k práci po přiznání starobního důchodu je také skutečnost, že tedy člověk dostává mzdu a chodí mu současně důchod, pár let. Pro většinu lidí je to jediná šance, jak si "na důchod" přišetřit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody