Ilustrační foto: Ingimage
Velký průzkum mezi seniory: Chtěli by pracovat déle a kterou stranu by volili?
9. 5. 2023Od 19. do 30. dubna 2023 jsme uskutečnili dotazování lidí, kterým je 60 nebo více let (značíme jako 60+) a používají internet. Takových lidí je u nás čím dál víc. Například jen podíl osob nad 65 let, které používají internet, vzrostl z 13 % v roce 2010 na 48 % v roce 2022.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Taťana Veselá
10.5.2023 12:23
jejdanečku, já jsem se do toho Oldřicha na začátku pěkně zamotala, asi proto, že muž je také Olík :-D
Taťana Veselá
10.5.2023 12:21
Oldtřichu, vy jste si s tím tedy dal práci!! Álo, rozumím ti - ty do předdůchodu, já letos do předčasného důchodu. Už chci dělat jen co já chci a myslím, že na to už mám věk ;-) A diskuze k fotce - stačí si přečíst popis fotky - ilustrační foto. Mám pocit, že podstatné je to, že si Oldřich dal tu práci s dotazováním a že dělá věc, která ho baví. Klobouk dolů :)
Alena Velková
10.5.2023 09:30
Zajímavý článek... domnívám se, že vůbec není důležité, co nebo kdo je na ilustrační fotce...nakonec je snad lepší, když se na ní lidé usmívají...a k tomu chození do práce: já jsem šla do předdůchodu, to znamená, že jsem nemusela platit sociální ani zdravotní, ale peníze jsem dostávala pouze ty, co jsem měla našetřené v penzijním fondu... po dvou letech jsem pak dostala řádný důchod...v té době jsem byla hodně unavená, a také jsem chtěla užít vnoučata, dokud byla malá, byl to dobrý tah...dnes už jsou velká a už mě tolik nepotřebují, takže už si třetím rokem zase chodím přivydělávat, ale pouze na DPP, což je fajn, protože do práce nemusím každý den, to bych snad už nepřežila :-)
Jarmila Moravcová
10.5.2023 09:09
Patřím mezi důchodce. Dobrý průzkum, jen si nejsem zcela jistá objektivitou. Chápu dobře, že otázky volebních preferencí a znalost politických stran a uskupení prokazovali důchodci, kteří jsou připojeni na internet a běžně ho používají. Potom z průzkumu vypadli ti, kteří internet nepoužívají. To může být méně aktivní, třeba i více nemocná nebo více nespokojená skupina důchodců, která se ve statistice neprojevila.
Soňa Prachfeldová
10.5.2023 08:52
Obšírné shrnutí, myslím že to vyjadřuje celkovou náladu dnešní společnosti ale to je v pořádku. Věřím že každý chce, abychom se vyvíjeli k lepšímu, včetně naší vlády.
Dušan Brabec
9.5.2023 21:03
I mezi naší generací jsou ohledně voleb nebetyčné rozpory - viz 9.5. 13:33 versus 9.5. 15:56. Osobně se kloním k tomu pozdějšímu názoru, a to i na základě bohatých a letitých osobních zkušeností a několika obchodních soudních sporů. Paradoxně na rozdíl od hnutí ANO, kde jsem s právníky jejího předsedy spor vyřešil rychle, bez soudu a ke spokojenosti obou stran. Co ovšem nechápu je, jak může nějaký senior volit Piráty. To mně opravdu rozum nebere!
Jaroslav Vrabec
9.5.2023 20:40
Kvalitní průzkum, neovlivněný nátlakovými skupinami a jedinci. Všem se asi líbit nemusí, ale je to tzv. "tvrdá realita".
Irena Mertová
9.5.2023 18:32
Velká motivace k práci po přiznání starobního důchodu je také skutečnost, že tedy člověk dostává mzdu a chodí mu současně důchod, pár let. Pro většinu lidí je to jediná šance, jak si "na důchod" přišetřit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA