Ilustrační foto: Pexels
Nepotřební, nemluvní samotáři. Proč muži nebojují se stárnutím jako ženy?
12. 5. 2023Být v této době starý muž není nic moc příjemného. Ženám se dostává spousta informací, rad a výzev, jak s malérem zvaným stárnutí naložit. Ale o pány se společnost tolik nezajímá. Musejí si poradit sami. Výsledky jsou čím dál více zřetelné.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
29.5.2023 18:04
No nevím, nevím, ale že by si pánové po šedesátce nevěděli s životem a stárnutím rady mi přijde hodně nadsazené. Můj tatínek byl do osmdesáti velmi aktivní. Sice nechodil do posilovny a měl nadváhu, ale zaskakoval v zahradnictví, kde dříve dělal vedoucího a zaměstnával pěstováním kytek celou rodinu. Manželův tatínek v práci přesluhoval, jezdil hrát volejbal, plavat a hodně se věnoval vnučkám. Manželovi je přes sedmdesát, jezdí na kole (ne na elektrokole) dost dlouhé vzdálenosti a že by nějak duševně chátral jsem si nevšimla. Jo, někdy nemá chuť mluvit, ale to já taky. A co tak vidím kolem sebe, jako jsou některé ženy fakt "baby" už po šedesátce, tak je to i s pány. Ale mám pocit, že "bab" je víc než "dědků". Možná jsou víc slyšet?
Karel Maginot
25.5.2023 08:36
Hezký den, jsem tady prvně a pročítám co je na webu napsáno. Otevřeně .. většina žen si neustále "stěžuje", jak muži za nic nestojí a jak jsou samotné aktivní.Takže o mojí maličkosti ..aktivní ??? Nevím, ale pravidelně v týdnu opravdu hraji celkem 4 hodiny badminton, turistika .. např. jsem dal letos již jenom (abych "přežil"¨) 36km pochodu do Prčic, sjezdovky i běžky, zatím bez elektrokola apod., TV nepotřebuji a zásadní tiskoviny typu Blesk apod. nečtu. Lepší je kniha, koncert (i třeba Kabát), divadlo apod. Cestuji 3x ročně i bez cestovek a není to povalování v rezortu na pláži. Takže rozhodně nejsem dobře vykrmený čuník s pivním pupkem. A protože jsem vyrůstal v minulém režimu, musel jsem se naučit i různé řemeslnické práce. A když se tak rozhlížíte a potkáváte věkově vhodných vrstevnice (co s výrazně mladší a malými dětmi), údajně aktivních, tak najednou zjistíte, že jejich rozhled končí u nekonečných telenovel, řeší VIP (kdo s kým, kdo na kom a jak), provozují maximálně hodinové procházky s pejskem nebo dokonce kočičkou, zajímá je hlavně vepřoknedlozelo a houska se salámem. A třeba obyčejné rehabilitační cvičení, joga, pilates apod. s vrstevnicemi ... to je námaha a bolí to. A cestování? Raději ani nemluvit. Ne co poznat, ale hlavně zda vloni bylo lepší jídlo a pití v ramci all inclusive. Intimní život ... to pomalu neví co to je. A o co jsou výraznější v prostoru o to mají více sebevědomí. Takže potom v očích těchto vysoce aktivních žen vypadám jako podivín. A to nejsem žádný zoufalec ze seznamky, ale jenom normální chlap z mojí věkové skupiny 60+. Omlouvám se, ale takto to vidí pro změnu chlap. Nikoho tím samozřejmě neodsuzuji.
Lenka Kočandrlová
14.5.2023 15:10
Co k tomu dodat? Každý jsme nějaký,jeden muž mlčí a jiný nezavře ústa od rána do večera. Ono záleží hodně na tom,jestli máme tu svoji druhou polovinu stále ještě i po letech rádi,ať už je taková či maková, a nebo jestli nás na něm všechno už dávno štve a vadí nám i to,že vedle nás dýchá....
Jitka Caklová
13.5.2023 17:19
Klidně si nesouhlaste s čím je vám libo, hlavně když zůstanete svůj a nenecháte se zviklat mými "slabomyslnými" názory. :-)
VANDA Blaškovič
13.5.2023 17:13
Marine, měkký, tvrdý, celkem jedno...to že jste škrt mne fakt mrzí až štve, za to Vás nemohu nikterak pochválit...:)...:), ba i ta Vaše milovaná Alča je tu tak trochu k vzteku, ale snažím se ji respektovat...:)...:)...přesto, není vše na věky. Že? ....)...A jestlipak tušíte, Martine, že jsme tak trochu z branže, pokud se do toho počítá TV? Bezva, v dnešní chmurné době, tak jsem se dlouho nezasmál..:)
Martin Vrba
13.5.2023 17:09
12:23 Paní Caklová, tak s tím, že: Duše která září, nikdy nemá špatný "obal", bych nesouhlasil. Ty také zářící duše s nehezkým obalem na světě existují, aby je ti, kteří jsou na ještě vyšší úrovni rozeznali a odlišili se od těch, kteří se řídili jen tím "obalem", protože těm, kteří je poznají i v tom blbém obalu, budou svěřeny úkoly nejvyšší ve světě nehmotném. :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA