Nepotřební, nemluvní samotáři. Proč muži nebojují se stárnutím jako ženy?
Ilustrační foto: Pexels

Nepotřební, nemluvní samotáři. Proč muži nebojují se stárnutím jako ženy?

12. 5. 2023

Být v této době starý muž není nic moc příjemného. Ženám se dostává spousta informací, rad a výzev, jak s malérem zvaným stárnutí naložit. Ale o pány se společnost tolik nezajímá. Musejí si poradit sami. Výsledky jsou čím dál více zřetelné.

muži životní styl
Hodnocení:
(4.6 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Ondráčková
Muže netřeba slyšet, za mužem je vidět práce :-)
Ludmila Černá
No nevím, nevím, ale že by si pánové po šedesátce nevěděli s životem a stárnutím rady mi přijde hodně nadsazené. Můj tatínek byl do osmdesáti velmi aktivní. Sice nechodil do posilovny a měl nadváhu, ale zaskakoval v zahradnictví, kde dříve dělal vedoucího a zaměstnával pěstováním kytek celou rodinu. Manželův tatínek v práci přesluhoval, jezdil hrát volejbal, plavat a hodně se věnoval vnučkám. Manželovi je přes sedmdesát, jezdí na kole (ne na elektrokole) dost dlouhé vzdálenosti a že by nějak duševně chátral jsem si nevšimla. Jo, někdy nemá chuť mluvit, ale to já taky. A co tak vidím kolem sebe, jako jsou některé ženy fakt "baby" už po šedesátce, tak je to i s pány. Ale mám pocit, že "bab" je víc než "dědků". Možná jsou víc slyšet?
Karel Maginot
Hezký den, jsem tady prvně a pročítám co je na webu napsáno. Otevřeně .. většina žen si neustále "stěžuje", jak muži za nic nestojí a jak jsou samotné aktivní.Takže o mojí maličkosti ..aktivní ??? Nevím, ale pravidelně v týdnu opravdu hraji celkem 4 hodiny badminton, turistika .. např. jsem dal letos již jenom (abych "přežil"¨) 36km pochodu do Prčic, sjezdovky i běžky, zatím bez elektrokola apod., TV nepotřebuji a zásadní tiskoviny typu Blesk apod. nečtu. Lepší je kniha, koncert (i třeba Kabát), divadlo apod. Cestuji 3x ročně i bez cestovek a není to povalování v rezortu na pláži. Takže rozhodně nejsem dobře vykrmený čuník s pivním pupkem. A protože jsem vyrůstal v minulém režimu, musel jsem se naučit i různé řemeslnické práce. A když se tak rozhlížíte a potkáváte věkově vhodných vrstevnice (co s výrazně mladší a malými dětmi), údajně aktivních, tak najednou zjistíte, že jejich rozhled končí u nekonečných telenovel, řeší VIP (kdo s kým, kdo na kom a jak), provozují maximálně hodinové procházky s pejskem nebo dokonce kočičkou, zajímá je hlavně vepřoknedlozelo a houska se salámem. A třeba obyčejné rehabilitační cvičení, joga, pilates apod. s vrstevnicemi ... to je námaha a bolí to. A cestování? Raději ani nemluvit. Ne co poznat, ale hlavně zda vloni bylo lepší jídlo a pití v ramci all inclusive. Intimní život ... to pomalu neví co to je. A o co jsou výraznější v prostoru o to mají více sebevědomí. Takže potom v očích těchto vysoce aktivních žen vypadám jako podivín. A to nejsem žádný zoufalec ze seznamky, ale jenom normální chlap z mojí věkové skupiny 60+. Omlouvám se, ale takto to vidí pro změnu chlap. Nikoho tím samozřejmě neodsuzuji.
Lenka Kočandrlová
Co k tomu dodat? Každý jsme nějaký,jeden muž mlčí a jiný nezavře ústa od rána do večera. Ono záleží hodně na tom,jestli máme tu svoji druhou polovinu stále ještě i po letech rádi,ať už je taková či maková, a nebo jestli nás na něm všechno už dávno štve a vadí nám i to,že vedle nás dýchá....
Martin Kovařík
no dobře. a co s tím?
Jitka Caklová
Klidně si nesouhlaste s čím je vám libo, hlavně když zůstanete svůj a nenecháte se zviklat mými "slabomyslnými" názory. :-)
VANDA Blaškovič
Marine, měkký, tvrdý, celkem jedno...to že jste škrt mne fakt mrzí až štve, za to Vás nemohu nikterak pochválit...:)...:), ba i ta Vaše milovaná Alča je tu tak trochu k vzteku, ale snažím se ji respektovat...:)...:)...přesto, není vše na věky. Že? ....)...A jestlipak tušíte, Martine, že jsme tak trochu z branže, pokud se do toho počítá TV? Bezva, v dnešní chmurné době, tak jsem se dlouho nezasmál..:)
Martin Vrba
12:23 Paní Caklová, tak s tím, že: Duše která září, nikdy nemá špatný "obal", bych nesouhlasil. Ty také zářící duše s nehezkým obalem na světě existují, aby je ti, kteří jsou na ještě vyšší úrovni rozeznali a odlišili se od těch, kteří se řídili jen tím "obalem", protože těm, kteří je poznají i v tom blbém obalu, budou svěřeny úkoly nejvyšší ve světě nehmotném. :)
Martin Vrba
Jo "ubívá" s měkkým "i" - to nejlépe vystihuje realitu. :)
Martin Vrba
opr.: "už užívá" = "už ubívá"

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%