Ilustrační foto: Ingimage
Jitka (66 let): Nesnáším, když mi cizí děti říkají „babičko“. Taky vám to vadí?
26. 4. 2023Synové se rozvedli, mají nové partnerky, vyženili děti. Takže k mým dvěma vnučkám do rodiny přibyly další dvě dívenky. A obě mi automaticky začaly říkat „babičko“. Když jsem vyjádřila údiv, se zlou jsem se potázala.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Chodorová
26.4.2023 10:25
Taky nevím, jaké oslovení od vyženěných dětí by paní očekávala. Vždyť "babičko" je moc hezké od každého dítěte, které patří do rodiny, i když z té delší strany provazu. Mám čtyři vnuky a dvě pravnoučata. Všichni jsou teda naši, ale když jsem včera viděla malého 3 a půl měsíčního pravnoučka, jak se na mě upřímně směje, hned jsem si řekla, že bych ještě ráda slyšela jeho "babičko".
Eva Hrubá
26.4.2023 09:49
Rozlišovala bych dvě věci. Podle mě není moudré nutit dítě říkat cizímu muži, se kterým žije jeho matka, táto. Tátu má dítě opravdu jednoho. Ale u toho druhého problému, tak mi nevadí, když mi synové partnera mojí dcery říkají babičko. Po odchodu manžela mojí dcery za jinou ženou si dcera našla partnera, který má také 2 kluky, takže máme 4 kluky, dokonce dva se stejným jménem. Ale když ke mě přijedou, tak je mám všechny ráda a nijak je nerozlišuji. "Cizí" kluci mi začali hned říkat babičko, dcera se mě ptala, jestli mi to nevadí, ale mě to nevadí. Jak chcete 4 letému klukovi vysvětlovat, že mi nemá říkat babičko, když ti druzí dva mi tak říkají? Taky se mi stalo, že mi někde cizí děti řekly teto, a to mi taky nevadí. Vždyť jsou to děti a měli bychom je mít rádi všechny. Ale jsem velmi tolerantní osoba, takže myslím, že je to na každém, jak si to zvolí.
Jana Zahradníková
26.4.2023 09:31
No,přece na mě nebudou volat příjmením? Tím, že syn vyženil partnerčinu dcerku, patří do naší rodiny a je prostě naše. Dnes je moderní oslovovat se navzájem jménem, ale občas to je dost zvláštní. Ale jak to kdo má v hlavě.
Hana Kašíková
26.4.2023 09:25
Já se přidám k pisatelce. Nechtěla bych aby mi cizí děti říkaly babi. Jsem už dvojnásobná babička, jsem jí velmi ráda, nejde o to, že by mi oslovení babi vadilo ale cizí děti nejsou moje vnoučata a já nejsem jejich babička. Doufám, že mě tato situace nepotká, protože se přiznám, že s cizími dětmi bych měla problém. Když vidím svoje kamarádky, které když třeba hlídají vlastní vnoučata, musí přibrat i cizí. A vadí jim to všem, nejen oslovení babi.
Marie Novotná
26.4.2023 09:19
To je milé oslovení v rodinách. Nechce se mi věřit, že se někomu nelíbí důvěrné oslovení. Je to součást života našich dětí a tudíž i našeho. Ale to je věc každého.
Daniela Řeřichová
26.4.2023 09:17
Je to velice citlivá záležitost, kterou by si v rodině měli vyřešit. Já mám také vnučku, která se nenarodila mému synovi a říká mi bábinko a mého manžela oslovovala dědulíne. Je to milé, je to známka důvěry.
Soňa Prachfeldová
26.4.2023 09:09
Mě by spíš trápilo, kdybych pro moji vyženěnou vnučku zůstala cizí paní. Jsem ráda její babičkou a nedělám rozdíly v ničem. Už jsem přetrpěla i její pubertu, myslím, že u kluků není tak vidět. A pro spoustu dětí z vesnice jsem teta a mě ta důvěra těší. Neochuzujte se o lásku dětí.
Olga Škopánová
26.4.2023 09:08
Paní trvá na zachování tradičních modelů, ale její synové evidentně nikoliv, takže se nabízí otázka kde je chyba zda v paní či v synech.
Helena Záchová
26.4.2023 09:02
Ještě dodám, mám také vyvdané dvě děti a když ty děti své nevlastní prarodiče přijmou a začnou jim říkat babi a dědo, tak je to důkaz důvěry. Nic hezčího není.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA