FOTO: Ludmila Černá
Jak mi uletěly včely
25. 4. 2023S včelařením jsem začínala těsně po čtyřicítce, dá se říct nedopatřením. A protože tenkrát nebyl internet, učila jsem se dlouho a i dnes, po třiceti letech, mám vůči včelám velký respekt. Protože každý začátek má pokračování, podělím se s vámi o pár zážitků se včelami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Taťana Veselá
2.5.2023 10:28
Tak teď už chápu muže, když byl včera nervozní, že by měl jít do včel... Doufám, že mu neulítnou :) Je to sice pěkný koníček, ale když vidím, co je s nimi práce a starostí, jde mi z toho hlava kolem, proto vám všem, kteří včelaříte, klobouk dolů!!! Nicméně včelky a jejich pracovitost obdivuji a moc ráda naslouchám vyprávějí známého, který o včelkách i přednáší a někdy až nechápu, jak příroda dokáže pěkně všechno, včetně pilných včeliček, obstarat ❤
Martina Růžičková
26.4.2023 19:09
Máte náročné, ale krásné hobby. Včely jsou úžasné a zaslouží si péči. Vždyť, co bychom si bez nich počali?
Lenka Kočandrlová
26.4.2023 17:31
Med nejím asi 37 let od doby,co mě několikrát po sobě bodly sousedovy včely do čela - to byly mrchy,které letěly za mnou až do kuchyně !!! Otok mi spadl až přes oči,i přes kalciovku jsem neviděla skoro týden,přebalovala dítě po paměti....Naštěstí dnes tu ve vsi již nikdo včely nemá,přesto je na květech a stromech jich plno,odkud létají,nevím,ani se tu žádné rojení nekoná. Naštěstí.
Soňa Prachfeldová
26.4.2023 09:02
Obdivuji život včel a jejich neměnné zákonitosti. Moje kamarádka je také včelařka, med od jejích včelek je královský. A na to včelí rojení koukám, jak když mi uletěly včely :-)
Marie Novotná
26.4.2023 07:29
Včely jsme měly hned za plotem u sousedů. Při rojení pomohla hadice s vodou. Sedly a počkaly na majitele s rojáčkem. A práce na zahradě také počkala. Odměna byla jistá,výborný med. Obdivuji každého,kdo včelaří a ženy dvojnásob.
Marie Ženatová
26.4.2023 05:36
Díky za zajímavý článek. Rodina jednoho syna, kteří bydlí na vesnici také včelaří a já když vidím jak v zimě vyrábí všechny ty potřebné pomůcky ke sběru medu, tak je také velmi obdivuji - med mají výborný. Myslím si tak jako Zuzanka P. , že je to velmi záslužná a obdivuhodná činnost - protože při opylování květů je nemůže nikdo nahradit. Kéž by takových nadšených a obětavých včelařů přibývalo co nejvíc*
Zuzana Pivcová
25.4.2023 18:08
Je to obdivuhodná a záslužná činnost. To mi připomnělo, jak jednou v dětství v 50. letech přišla na slavnost Dětského dne, kde jsme dostávali občerstvení, jedna spolužačka, kterou táta zapřáhl, aby s ním chytla ulétlý včelí roj. Zatímco on už byl imunní, holka přišla, na jedno oko neviděla vůbec, to měla bouli, místo druhého škvírku. Ale občerstvení - párek, limonáda a zákusek - pro nás tehdy bylo tak vzácné, že si ho nechtěla nechat ujít. :-D
Miloslava Richterová
25.4.2023 14:27
Děkuji a přeji Vám tuto krásnou zálibu, o které já nepřestávám snít, jenže nemám ty správné podmínky pro včelaření. Ať se Vám daří :-)
Blanka Lazarová
25.4.2023 11:00
Pěkný článek. O včelách se ráda dozvídám, je to zajímavé. Když jsem byla u nás v koniklecové rezervaci, tak jsem se seznámila se včelařem, jehož včelky to tu mají jako svůj rajón. Už mám adresu a těším se na med.
Jiří Dostal
25.4.2023 10:59
:-) Praví včelaři jsou úctyhodní lidé; i můj tělesně a duševně nestabilní pastorek, jinak ztělesnění chaosu, stává se včelařením pokorným služebníkem řádu :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA