Kateřina Panou. FOTO: Linda Holátová
Lidé si tady nestěžují. O zimě, olivách a drahotě s autorkou knihy Řecké štěstí
27. 4. 2023Vůně, barvy a nesnesitelně silná chuť vyrazit do Řecka. Takové pocity má čtenář knihy Řecké štěstí, která vyšla v minulých dnech. Její základ tvoří příběhy Kateřiny Panou oceněné loni za svůj blog cenou Magnesia Litera.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
30.4.2023 06:06
Díky moc za hezký rozhovor. Já jsem ztrávila v Řecku jen jeden týden, ale byla jsem skutečně nadšená. Na i60 mám svůj článek - zveřejněný 19.10. 2022 - Nejzelenější řecký ostrov Korfu. Zde jsem se pokusila vypsat ze svých dojmů z této země, byly neopakovatelné, pohodové a jen ty nejlepší* ♥ ♥ ♥
Jan Zelenka
28.4.2023 16:00
Řecko mám moc rád. naše dovolené byly vždy pohodové, tím spíš, že jsme si půjčovali pokaždé auto.
Miloslava Richterová
27.4.2023 18:34
Vždyť píšu, že tabulka je z roku 2021, šlo o porovnání Řecko a ČR.
Hana Řezáčová
27.4.2023 17:34
10:23 - průměrný důchod k průměrné mzdě se blíží 50% , nevím, kde na vás vykouklo tak vysoké číslo :-) - Knihu si půjdu koupit, mám knihy tohoto typu ráda ...
Pavlína Vavříková
27.4.2023 16:36
Z rozhovoru je cítit vaše láska k Řecku. Prima tip, mám ráda takovou četbu, kde se mohu dozvědět informace o tom, jak žijí lidé v jiných zemích.
Miloslava Richterová
27.4.2023 10:23
Řecko mám také moc ráda. Ale jestliže mi má článek připomenout, že u nás jsme na rozdíl od Řeků nespokojeni, tak jen náhled do tabulky Důchody a mzdy - Evropa: Výše průměrného důchodu jako procento průměrné mzdy: Řecko 95% jako 6. země od shora, ČR 73,3 % , za námi v tabulce jen Litva, Estonsko, Lotyšsko, z roku 2021. Také mám ráda svou zemi a také jsem spokojená. Ale nemohu být spokojená s hospodařením v naší republice. Cituji: ,,Ale místní jsou zvyklí šetřit, navíc na vsi je větší možnost vypěstovat si vlastní zeleninu a ovoce. Každá domácnost má vlastní zdroj masa, mléka a vajec, takže náklady na potraviny jsou o tohle snížené." Také šetřím, ale dnes jsem si dovolila koupit květák za 60Kč, bohužel nemám zdroj masa, mléka ani vajec.
Helena Štěpánková
27.4.2023 08:22
Miluji Řecko, byla jsem tam mnohokrát na různých místech a vždy se mi líbila tamní atmosféra, taverny, pospolitost rodin, pohoda... Věřím, že se paní Kateřině v Řecku líbí. Knížku si moc ráda přečtu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA