Pro malé i velké hračičky, holky nevyjímaje
Všechny fotografie Věra Ježková

Pro malé i velké hračičky, holky nevyjímaje

23. 4. 2023

Řekne-li se o někom, že je hračička, představí si možná mnozí, stejně jako já, pána v nejlepších letech, případně kluka, který rád kutí, něco montuje nebo si hraje. O holčičkách, natož pak slečnách či dámách, se to neříká. My holky asi hračičky nejsme. I když si rády hrajeme a kutit a montovat nás baví.

 

 

Několik hračičků v nejlepších letech jsem potkala v Národním zemědělském muzeu na pouze pětidenní Výstavě modulového kolejiště ve velikosti H0. Ve spolupráci s muzeem ji připravil Klub železničních modelářů z Prahy 7 – Bubny.

 

 

 

Pánové seděli a postávali s pohledy soustředěně upřenými na panely před sebou, na nichž jsem identifikovala různá hejblátka, světýlka a bílé přímky. Někteří měli na hlavě sluchátka, umožňující jim domlouvat se přes celou místnost, kdy a který vláček pustí na trať.

 

 

Vlaky a nádraží mám ráda od dětství. Proto jsem si nemohla tuto výstavu nechat ujít. Na tomto portále jsem již zveřejnila dva články se stejnou tematikou: Vláčky, kam se podíváš – z Království železnic na Smíchově a Malá železniční fotoreportáž – z Pražského železničního dne na Masarykově nádraží. Snad vás následující fotografie potěší.

 

 

 

hobby
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Věrko, moc pěkné. Já sice nebyl na vláčky, ale na knihy, Honzíkovi jsme ale koupili docela malý model železnice. Ani nevím, kam pak přišel. A hrála s tím i Maruška.
Jitka Hašková
Prima hračičkové. Jedna moje kamarádka má takového bratra. Jako mašinfíra má doma na půdě také celou železnici, přesně vše z menšené v určitém měřítku, aby to mělo reálné proporce.
Naděžda Špásová
Krásné hračičky, ty chtějí prostor.
Jana Šenbergerová
Můj muž byl takový hračička. Než se nám narodily dcery, zabírala náš jídelní kout cca 2x1 m velká maketa železnice s menšími TT modely. Bylo na ní všechno jako ve skutečnosti, včetně rušného provozu. Často i dlouho do noci si u nás hráli přátelé a známí a záviděli. Železnici a manželku. A to jsme místo šatny měli ještě fotokomoru. Věro, díky za článek, na chvíli mě vrátil do dálav mládí.
Anna Potůčková
Věrko zajímavý článek. Když my holky na nějaké hrání si nemáme mnohdy ani čas. Naše hry spočívají tancem okolo plotny, u žehličky, pračky apod. A jakožto ženy, tak si raději chodíme pokecat se sousedy, zde na chat či jiné chaty dle toho co nás baví a zajímá. V Praze mám však známého, který vlastní firmu na výrobu různých modelů vláčků a jiných vozidel. A možná nějaký model na výstavě byl také od něj.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.