Botanická zahrada v Teplicích
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Botanická zahrada v Teplicích

20. 4. 2023

Počátky  zahrady  v blízkosti Písečného vrchu sahají až do roku 1896, kdy město rozhodlo o vybudování zásobní zahrady pro město Teplice-Šanov. Původní zahrada sloužila zejména k předpěstování rostlin do lázeňských parků a zazimování palem.

Na rozloze dvou hektarů se nachází jak otevřený prostor, tak skleníkový komplex. Venkovní prostor je opravdu výletní, s mnoha lavičkami, květinami, skalkami a také zabavením pro děti. Skleníky jsou čtyři  a v každém jsou zajímavé, vzácné rostliny a keře z různých částí světa, od tropických vzácných rostlin, až po české skalničky. Tyto interiéry doprovází akvária s rybkami. 

Ve vstupní hale probíhá v současnosti  výstava obrazů Zuzany Bím Novotné. U skleníků je také cukrárna, se spoustou laskomin i kávy a vína. 

Naše parta osmi děvčat rozhodně nelitovala, že jsme ze Světce zavítaly do Teplic. Autobusem na hlavní nádraží a pak buď pěšky lázeňským parkem, či použít místní MHD. Dokonce i počasí přálo,i když bylo chladněji. 

Kdo zavítá do Botanické zahrady v Teplicích, určitě nebude litovat. Je tam vše potřebné k příjemnému prožití dne a poznávání nepoznaného.

města a obce příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Hanko Pol. díky.
Hana Polednová
Soni, osmičlenná partička děvčat si užila a já děkuji za přiblížení Botanické zahrady v Teplicích. Miluji také naši Botanickou zahradu v Troji, kam chodím pravidelně ve všech ročních obdobích a stále je co obdivovat.
Alena Velková
Moc hezké, nikdy jsem tam ale bohužel nebyla.
Soňa Prachfeldová
Aničko, Martino, děkuji.
Martina Růžičková
Botanické zahrady mě lákají. Teplickou neznám, takže jsem si tu o ní s chutí přečetla a prohlédla hezké fotky. Spojení rostlin a různých artefaktů se mi moc líbí. Děkuji za přiblížení. :-)
Anna Potůčková
Nějak mě Tvůj článek v den kdy vyšel unikl. Asi proto, že jsem celý den strávila v Olomouci. V Teplicích jsem nebyla natož pak v jeho botanické zahradě. Dobrý tip pro případ, že bych město někdy navštívila. Určitě by se mě zahrada líbila. Díky za krásné fotky a také za článek.
Soňa Prachfeldová
Děkuji lidičkám, že si přečetli můj článek o Botanické.
Jarmila Komberec Jakubcová
Soni v Teplicích jsem byla jen v lázních a botanická zahrada je velmi hezká.
Dana Kolářová
Utěšený jarní pohled, díky Soni.
Zuzana Pivcová
Moc se mi líbí, když jsou do botanické zahrady citlivě zakomponována různá umělecká díla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.