Josef Mánes – člověk, umělec, legenda
Dílo Josefa Mánesa patří k našemu kulturnímu dědictví

Josef Mánes – člověk, umělec, legenda

20. 4. 2023

Pod tímto názvem probíhá do 16. července ve Valdštejnské jízdárně výstavní projekt zpracovaný Národní galerií a představující kolem 400 děl jednoho z nejvýznamnějších českých malířů.

kultura výstavy výtvarné umění
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Jsou to krásné obrazy, z nichž některé opravdu znám už od dětství. Byl ukázkou, jaké osobnosti pocházely i z naší krásné země.
Alena Velková
Mánes byl velký umělec a škoda, že zemřel poměrně brzy a tak, jako většina umělců té doby - na progresivní paralýzu. Mohl toho ještě hodně vytvořit. Danielo, krásně a přehledně jsi výstavu zpracovala. Nebyla jsi v galerii náhodou v úterý 18.4.? To jsem tam měla zrovna službu :-)
Marie Webrová
Děkuji za poutavý článek.
Jan Zelenka
Paráda! Krásně zpracované! Mám moc rád Mánesovo dílo. Životopis Mánesovy umělecké rodiny byl skutečně pestrý. Moc pěkně jste nám ho přiblížila.
Anna Potůčková
Danielo moc hezky napsáno, výstava to musela být moc hezká. Z Tvého článku jsem se něco nového o Mánesovi z jeho života dověděla. Díky za moc hezkou fotoreportáž.
Blanka Lazarová
Danielo, moc pěkně zpracovaná výstava. Obdivuhodný umělec, který za svůj krátký život vytvořil tak rozsáhlé dílo. Určitě stojí za návštěvu. Možná ....
Věra Ježková
Danielo, díky za pěkné zprostředkování krásné výstavy. :-)
Jitka Hašková
Krásně jsi to zdokumentovala. Už jsem tam byla, a chystám se ještě jednou. Mám legitimaci Přátel NG, tak nemusím platit vstupné.
Dana Kolářová
Fotoreportáž nemá chybu a výstava je super, díky za připomenutí. Je ovšem časově náročná, byla jsem tam skoro 5 hodin.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody