Dílo Josefa Mánesa patří k našemu kulturnímu dědictví
Josef Mánes – člověk, umělec, legenda
20. 4. 2023Pod tímto názvem probíhá do 16. července ve Valdštejnské jízdárně výstavní projekt zpracovaný Národní galerií a představující kolem 400 děl jednoho z nejvýznamnějších českých malířů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
21.4.2023 14:00
Jsou to krásné obrazy, z nichž některé opravdu znám už od dětství. Byl ukázkou, jaké osobnosti pocházely i z naší krásné země.
Alena Velková
21.4.2023 11:54
Mánes byl velký umělec a škoda, že zemřel poměrně brzy a tak, jako většina umělců té doby - na progresivní paralýzu. Mohl toho ještě hodně vytvořit. Danielo, krásně a přehledně jsi výstavu zpracovala. Nebyla jsi v galerii náhodou v úterý 18.4.? To jsem tam měla zrovna službu :-)
Jan Zelenka
21.4.2023 09:56
Paráda! Krásně zpracované! Mám moc rád Mánesovo dílo. Životopis Mánesovy umělecké rodiny byl skutečně pestrý. Moc pěkně jste nám ho přiblížila.
Anna Potůčková
21.4.2023 08:16
Danielo moc hezky napsáno, výstava to musela být moc hezká. Z Tvého článku jsem se něco nového o Mánesovi z jeho života dověděla. Díky za moc hezkou fotoreportáž.
Blanka Lazarová
21.4.2023 08:12
Danielo, moc pěkně zpracovaná výstava. Obdivuhodný umělec, který za svůj krátký život vytvořil tak rozsáhlé dílo. Určitě stojí za návštěvu. Možná ....
Jitka Hašková
20.4.2023 22:20
Krásně jsi to zdokumentovala. Už jsem tam byla, a chystám se ještě jednou. Mám legitimaci Přátel NG, tak nemusím platit vstupné.
Dana Kolářová
20.4.2023 21:59
Fotoreportáž nemá chybu a výstava je super, díky za připomenutí. Je ovšem časově náročná, byla jsem tam skoro 5 hodin.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA