Digitální abeceda: elektronické jízdenky
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Digitální abeceda: elektronické jízdenky

11. 4. 2023

Občas musím jet vlakem. Moje nejfrekventovanější trasa je z Hradce Králové do Prahy a zpět. Tímto směrem jezdím za dětmi a vnoučaty, všichni se totiž usadili až za Prahou.

Digitální abeceda internet technologie
Hodnocení:
(5.1 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Jitko, musíš zvážit, zda se ti to vyplatí. Někdy wifi blbne a jsem ráda za data. A když je budeš mít, zda je budeš využívat i jinak.
Jindra Hubačová
Vladko, děkuji a zdravím.J
Miloslava Richterová
Vlaďko, opět děkuji za užitečný článek :-)
Jitka Hrůšová
Moc díky za super článek. O takovém jsem už léta snila, určitě to také vyzkouším. Jen mě napadlo, zdali si k tomu musím koupit mobilní data, když někde není wifi k dispozici.
Marie Seitlová
Vladko, zajímavý článek a poučný. Já to znám, ale mnohým pomůže.
Zuzana Pivcová
Děkuji, Vlaďko, z Týna jsem teď během posledních dvou měsíců jela několikrát na otočku do Prahy k doktorům, protože není přímé spojení, jezdím autobusem do Tábora a odtamtud vlakem do Prahy. V Táboře mám málo času na přestup, takže buď to vyjde nebo ne. Proto si nemohu kupovat jízdenku předem, když je na konkrétní vlak. Jinak je elektronická jízdenka samozřejmě výborná. Lze si ji obstarat úplně na poslední chvíli jako rychlou rezervaci. A pak se stane, že mě někdo zvedne hned za Táborem.
Antonín Nebuželský
Vím o tom, zatím jsem to ještě nepoužil. Většinou jezdím do Prahy, autem.Ale už dvakrát jsem stál. Takže si dávám závazek pro příště ? A děkuji za inspiraci.
Anna Potůčková
Článek je a jistě i bude pro spoustu lidí přínosný. Zatím elektroniku moc nevyužívám, nemám ani chytrolína a mít nebudu, dokud mě bude sloužit můj tlačítkový mobil. Ale pokud budu někdy potřebovat nějaké rády tak vím ke komu jít na profil. Za takovéto články děkuji, budou potřebné i v budoucnu.
Alena Tollarová
Vlaďko, děkuji za přínosný článek s popisem nákupu jízdenek. Já si tedy kupuji na moje cesty rychlíkem Labe jízdenky na nádraží a použiji buď jízdenku PID do Prahy nebo jízdenku DÚK do Ústí n.L., která je levnější. Ale když jsem jela třeba zrovna na výlet do Hradce Králové nebo prostě někam dál, elektronickou jízdenku čd jsem si koupila. Pousmála jsem se na větou "uměli se připojit na vlakové wifi". To by se jim v rychlíku Labe Praha-Děčín opravdu nestalo. Padesátileté vagóny o nějaké wifi ještě neslyšely :)
Libuše Křapová
Letos na jaře jsme byli z rodinných důvosů v Praze, koupili jsme si přes Idos i zpáteční jízdenky. Bylo hnusné počasí, tak jsme se nakonec rozhodli odjet dříve. Postup - zavolala jsem do pokladny na nádraží, bylo mi vysvětleno, že jízdenka je vázaná na daný vlak (původní odjezd). Musím zavolat tam kde jsem ji koupila. Volala jsem na Idos, fungují i v neděli. V pohodě původní jízdenky vráceny a koupeny přes telefon nové i s místenkou. Vše zařízeno přes chytrý telefon bez toho, že bych původně věděla , jak na to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody