Ilustrační foto: Ingimage
Martina (58): Ztratila jsem dlouholeté přátele, už si nemáme co říct. Mohou za to hlavně sociální sítě
30. 3. 2023Vždy jsem si zakládala na dobrých vztazích, na tom, že mě životem provázely kamarádky. Nejvíce mě těšilo, že si s mými přítelkyněmi rozuměl i můj manžel. A já jsem si rozuměla s jejich partnery.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Stanislava Honcová
30.3.2023 08:20
Co na tohle říct? Možná, že "i tohle je život". Sociální sítě mohou za mnohé, ale za počítačem sedíme my. Sama vidím, že psychika a názory se s věkem mění. Umět akceptovat názor druhých není vůbec snadný úkol. Člověk se taky nechce nechat manipulovat ( a v lepším případě nechce ani manipulovat druhými ) a chce "zůstat svůj". Ví, že přátelství je deviza, která, pokud o ni přijde, bude moc chybět. Vnímá, že na budování nových, pevných a trvalých vztahů moc času nezbývá. Taky ale nechce ustupovat ze svých zásad. Některé rozbité vázy prostě už slepit nejdou. Nejspíš je to o kompromisu. Učit se akceptovat i jiný názor, neútočit, snažit se pochopit. Někdy pomůže čas, ale ani jeho síla není neomezená. Možná, je vodítkem pravidlo, že pokud chci něco změnit, nemám řešit, jak změnit druhé, ale hledat, jaká změna by pomohla u mne. Držím palce, aby se Vám povedlo časem obrousit ostré hrany vzájemných vztahů a alespoň trochu jste oprášili to, co Vás spojovalo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA