Ilustrační foto: Ingimage
Martina (58): Ztratila jsem dlouholeté přátele, už si nemáme co říct. Mohou za to hlavně sociální sítě
30. 3. 2023Vždy jsem si zakládala na dobrých vztazích, na tom, že mě životem provázely kamarádky. Nejvíce mě těšilo, že si s mými přítelkyněmi rozuměl i můj manžel. A já jsem si rozuměla s jejich partnery.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
30.3.2023 10:45
"Teprve budoucnost ukáže, kdo měl pravdu, a to bude už pro zánik letitých přátelství pozdě." ... ne jen pro zánik letitých přátelství.
Eva Klímová
30.3.2023 10:36
Také mě překvapily názory lidí které znám roky .Přicházející emaily covidové i politické nečtu , hned mažu a ani mě nenapadne je přeposílat . Říkám si - věci které nemůžeš změnit , neřeš .
Daniela Řeřichová
30.3.2023 10:24
O přátelství pečuji , stejně jako o vztahy v rodině. Každý máme jiné životní zkušenosti a jinou mentalitu. Ničit něco hlubokého a krásného kvůli politice je velká škoda. Mnoha lidem, zvlášť na sociálních sítích, chybí respekt k názoru druhého. Já osobně nikoho nepřesvědčuji a když tuším konfliktní téma, odvádím pozornost jinam.
Libuše Křapová
30.3.2023 10:23
Je to tak. Stačí se podívat jen zde na íčku, jak různé názory jsou pro některé nepřijatelné. Autorce přesně rozumím a paní Honcová to napsala i za mne.
Jana Hošková
30.3.2023 09:54
Perfektně popsaná situace, ve které se naše společnost nachází. Bohužel. Hádat se s letitými přáteli kvůli politice a názorům na sociálních sítích je nesmysl. Pokud nejste ten, který má moc a sílu něco změnit, nechte druhým jejich názor, mají na něj právo. Teprve budoucnost ukáže, kdo měl pravdu, a to bude už pro zánik letitých přátelství pozdě. Zbytečná škoda.
Eva Hůlová
30.3.2023 09:34
Váš příspěvek jako přes kopírák popisuje můj příběh. Stalo se to sice ještě před kovidem, ale také jsme stejným způsobem s manželem přišli o letité přátele. A to nejen o partu kamarádů, ale i o nejlepší přátele. Jádrem sporu se stal Babiš (oni skalní příznivci, my odpůrci), hádka o něj vygradovala tak, že jsme se museli sebrat a ze společného setkání odejít. Když za kovidu manžel zemřel, přišli na pohřeb, byli jsme schopni spolu mluvit, ale už se to nevrátí. Chybí mi, ale je třeba jít dál, některé věci nejde napravit a vyřčená slova nejde vzít zpět.
Jitka Caklová
30.3.2023 09:08
Jak se hezky česky říká, "V nouzi poznáš přátele.", proto jsem asi nikdy přátele neměla a doba kovidová mi ukázala proč. Já ani manžel, ač silně rizikový pacient, nejsme očkovaní, netestovali jsme se, ani jsme nebyli testováni, protože jsme to k životu nepotřebovali. "Uměle vytvořená bublina splaskla a zůstaly po ní jen otevřené rány." Bohužel.
Marie Pudichová
30.3.2023 08:23
Není to jistě ojedinělý případ. "Slepit" se to možná i dá,ale praskliny zůstanou a jsou vidět. Už to nikdy nebude ono. Možná že se časem najdete jiné přátelé, hlavně ať vám to nenaruší rodinné vztahy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA