Ilustrační foto: Ingimage
Lenka (58 let): Manžel má raději psa než mě. Je to směšné, ale trápí mě to
1. 3. 2023Když jsme si před lety pořídili psa, byli jsme oba s manželem nadšení. Vnučku máme v Praze, my žijeme na Moravě, tak nám pejsek nahradil prázdno, které jsme začínali pociťovat. Jenže teď žárlím. Vím, je to směšné, ale pes se stal středobodem naší domácnosti a já se cítím jako služka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
4.3.2023 09:39
Nic se nemá přehánět, pes je sice nejvěrnější přítel člověka, jak se říká, ale není to mimi, někdy je se zvířátky clověku lépe, než s někým, kdo nám nesedí. Paní Lenko, tak je nechte delší dobu o samotě, třeba manžel pozná, že jen pes ke štěstí nestačí.
Olga Škopánová
4.3.2023 07:58
I manžel oné paní by si měl uvědomit o co by přišel, kdyby ji ztratil.
Ladislava Mikendova
2.3.2023 17:56
Asi se na mě vy všichni diskutující včetně autorky dopisu budete zlobit,ale žárlit na psa je směšné. Pejsek je zvíře,které vás neskutečně miluje a bude vás milovat i když mu budete třeba ubližovat . Bylo by zajímavé vyslechnout také druhou stranu . Já bych uvažovala o tom, že vztah mezi manžely ochladl a manžel své city směřuje tam,kde
jsou opětovány. Já bych popsané situace obrátila v legraci a zamyslela se nad sebou. Pejska mám už čtvrtého a nesmírně ho miluji,tím víc,že jsme zůstaly samy a jsem toho názoru,že kdo nemá pejska,nebo třeba kočičku,neví o co přichází. A ať si pisatelka uvědomí,že kdyby nedej bože o manžela nebo také pejska přišla,bude se za tento postoj stydět a bude jí to líto.
Olga Škopánová
2.3.2023 13:04
Já bych se s bodem jedna (pracovat na vztahu), vůbec nezdržovala a volila bych ihned bod dva ( odchod středem)
Anna Novotná
1.3.2023 23:08
Paní Lenko, pojmenováváte to výstižně, ale dopálili byste mě oba! On evidentně zástupně zaplňuje prázdné místo v životě, když vztah se vytratil, ujíždí někam "doblba" a vás si neváží, opravdu jste pro něj inventář a služka. Vy zase "brečíte na špatným hrobě". Zkuste s mužem ještě jednou promluvit, nastavit mantinely a dát tomu termín, zda se srovná, jinak bych si zařídila život po svém, jste ještě mladá, práci a starosti máte za sebou, zasloužíte si lásku, respekt, uznání a pozornost. Na vztahu potřebujete zapracovat oba; pokud se vaše iniciativa nesetká s patřičnou odezvou a nebudete ve vztahu spokojená, odešla bych středem, když si ti dva vystačí. Váš muž by zřejmě potřeboval psychologa, než zblbne docela. Muž svůj přístup k vám změní, pokud vy změníte zásadně svůj přístup k němu, ke svému životu a sobě a začnete si vážit sama sebe. Toho druhého změníme těžko, ale svůj přístup k němu změnit můžeme. Nezáleží ani tak na tom, jak se chová on k vám, ale spíš, jak se k tomu postavíte vy. Pokud si ale nebudete vážit sama sebe, těžko si vás může vážit ten druhý. Asi by si časem povšimnul, že není snídaně, oběd, večeře, vypráno, uklizeno, .... a vy si místo toho zaplnila prázdné místo něčím příjemným; takto si je jistý, že vás zase najde na svém místě, tak proč by se měl snažit?
Hana Rypáčková
1.3.2023 21:37
A my jsme měli 2x pejska. První byl dětí ( zbyl nám) a druhý manžela. Oba jsme se starali , milovali nás a my je . Měla jsem slogan: "Přítulný manžel a spokojený pes nebo spokojený manžel a přítulný pes." Ten zakopaný pes bude asi někde jinde..
Hana Šimková
1.3.2023 14:10
Miluji svého pejska , všichni kolem to vědí, že bych pro něho udělala všechno a nikdo nežárlí.
Eva Kopecká
1.3.2023 12:22
Soucítím s Vámi. Sil bude v důchodu ubývat a Vy budete mít na krku nejen stárnoucího muže, ale i psa s výsostným postavením rodině. Tady vidíte, že zvíře, když je víc než člověk, může lidem život hezky znepříjemnit. Místo, aby si lidi udělali život hezčí a pohodlnější, skáčou kolem zvířete a omezují svoje potřeby a pohodlí. A že to zvíře a jeho provoz taky něco stojí. Granule, veterina...asi jsem zaujatá, nikdy jsme psa neměli. A možná sobecká. Teď, když žiju sama, mě vůbec ani nenapadne slevit ze svého standardu a ubrat ze své úrovně. Přemýšlet, zda mám jít na pedikúru a koupit si vitamíny nebo dopřát psovi kvalitnější jídlo, to tedy skutečně ne. A lítat s ním venku brzy ráno a pozdě večer po sídlišti s těmi bolavými koleny a mizernym spaním, zvažovat, kam ho dám, když chci jednou za rok k moři, děkuju to opravdu nechci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA