Lenka (58 let): Manžel má raději psa než mě. Je to směšné, ale trápí mě to
Ilustrační foto: Ingimage

Lenka (58 let): Manžel má raději psa než mě. Je to směšné, ale trápí mě to

1. 3. 2023

Když jsme si před lety pořídili psa, byli jsme oba s manželem nadšení. Vnučku máme v Praze, my žijeme na Moravě, tak nám pejsek nahradil prázdno, které jsme začínali pociťovat. Jenže teď žárlím. Vím, je to směšné, ale pes se stal středobodem naší domácnosti a já se cítím jako služka.

domácí mazlíčci rodina vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.6 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Nic se nemá přehánět, pes je sice nejvěrnější přítel člověka, jak se říká, ale není to mimi, někdy je se zvířátky clověku lépe, než s někým, kdo nám nesedí. Paní Lenko, tak je nechte delší dobu o samotě, třeba manžel pozná, že jen pes ke štěstí nestačí.
Olga Škopánová
I manžel oné paní by si měl uvědomit o co by přišel, kdyby ji ztratil.
Ladislava Mikendova
Asi se na mě vy všichni diskutující včetně autorky dopisu budete zlobit,ale žárlit na psa je směšné. Pejsek je zvíře,které vás neskutečně miluje a bude vás milovat i když mu budete třeba ubližovat . Bylo by zajímavé vyslechnout také druhou stranu . Já bych uvažovala o tom, že vztah mezi manžely ochladl a manžel své city směřuje tam,kde jsou opětovány. Já bych popsané situace obrátila v legraci a zamyslela se nad sebou. Pejska mám už čtvrtého a nesmírně ho miluji,tím víc,že jsme zůstaly samy a jsem toho názoru,že kdo nemá pejska,nebo třeba kočičku,neví o co přichází. A ať si pisatelka uvědomí,že kdyby nedej bože o manžela nebo také pejska přišla,bude se za tento postoj stydět a bude jí to líto.
Olga Škopánová
Já bych se s bodem jedna (pracovat na vztahu), vůbec nezdržovala a volila bych ihned bod dva ( odchod středem)
Eva Mužíková
Anička N. to napsala podle mne výstižně.
Anna Novotná
Paní Lenko, pojmenováváte to výstižně, ale dopálili byste mě oba! On evidentně zástupně zaplňuje prázdné místo v životě, když vztah se vytratil, ujíždí někam "doblba" a vás si neváží, opravdu jste pro něj inventář a služka. Vy zase "brečíte na špatným hrobě". Zkuste s mužem ještě jednou promluvit, nastavit mantinely a dát tomu termín, zda se srovná, jinak bych si zařídila život po svém, jste ještě mladá, práci a starosti máte za sebou, zasloužíte si lásku, respekt, uznání a pozornost. Na vztahu potřebujete zapracovat oba; pokud se vaše iniciativa nesetká s patřičnou odezvou a nebudete ve vztahu spokojená, odešla bych středem, když si ti dva vystačí. Váš muž by zřejmě potřeboval psychologa, než zblbne docela. Muž svůj přístup k vám změní, pokud vy změníte zásadně svůj přístup k němu, ke svému životu a sobě a začnete si vážit sama sebe. Toho druhého změníme těžko, ale svůj přístup k němu změnit můžeme. Nezáleží ani tak na tom, jak se chová on k vám, ale spíš, jak se k tomu postavíte vy. Pokud si ale nebudete vážit sama sebe, těžko si vás může vážit ten druhý. Asi by si časem povšimnul, že není snídaně, oběd, večeře, vypráno, uklizeno, .... a vy si místo toho zaplnila prázdné místo něčím příjemným; takto si je jistý, že vás zase najde na svém místě, tak proč by se měl snažit?
Hana Rypáčková
A my jsme měli 2x pejska. První byl dětí ( zbyl nám) a druhý manžela. Oba jsme se starali , milovali nás a my je . Měla jsem slogan: "Přítulný manžel a spokojený pes nebo spokojený manžel a přítulný pes." Ten zakopaný pes bude asi někde jinde..
Hana Šimková
Miluji svého pejska , všichni kolem to vědí, že bych pro něho udělala všechno a nikdo nežárlí.
Eva Kopecká
Soucítím s Vámi. Sil bude v důchodu ubývat a Vy budete mít na krku nejen stárnoucího muže, ale i psa s výsostným postavením rodině. Tady vidíte, že zvíře, když je víc než člověk, může lidem život hezky znepříjemnit. Místo, aby si lidi udělali život hezčí a pohodlnější, skáčou kolem zvířete a omezují svoje potřeby a pohodlí. A že to zvíře a jeho provoz taky něco stojí. Granule, veterina...asi jsem zaujatá, nikdy jsme psa neměli. A možná sobecká. Teď, když žiju sama, mě vůbec ani nenapadne slevit ze svého standardu a ubrat ze své úrovně. Přemýšlet, zda mám jít na pedikúru a koupit si vitamíny nebo dopřát psovi kvalitnější jídlo, to tedy skutečně ne. A lítat s ním venku brzy ráno a pozdě večer po sídlišti s těmi bolavými koleny a mizernym spaním, zvažovat, kam ho dám, když chci jednou za rok k moři, děkuju to opravdu nechci.
Olga Škopánová
Jediná pomoc opustit manžela i psa.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody