Jana Hošková
15.1.2023 10:26
Paní Hano, jen pro vysvětlení: zpočátku jsem na profilu svou fotku měla, ale pak jsem ji smazala. Ano, nic jsem tam nenapsala, nevěděla jsem totiž, co. Myslím, že za mne dostatečně hovoří mé články a jak tak koukám, už jich mám dost, takže asi skončím. Nemám potřebu sdělovat své míry a váhy, neboť já sama lidi podle toho nehodnotím. A mou fotku mají v redakci v mém mailu, takže nejsem "utajená". :-)) :-))
Hana Rypáčková
8.1.2023 09:14
Bohužel jsem se z profilu o autorce nic nedozvěděla, ale nenapadlo by mne počítat daňové poplatníky a ty teprve budoucí. "To ti závidím" , někdy řeknu, ale nemyslím to tak zle./ Umyla už okna, upekla dobřejší buchtu, je u nich hezčí počasí, atd/ .Nesetkávám se se zlobou, spíš s laskavostí..
Jitka Caklová
2.1.2023 18:07
Miloslavo, možná, "Co vysílám, to přijímám.", ale z vlastních zkušeností vrací, pouze někdy v jiné podobě, než jsem očekávala a je jen na mně, zda to vrácené přijmu, či nechám plynout bez reakce. Záleží na rozdílnosti vlnové délky, na kterou jsou daní jednotlivci nastavení. Jako v rádiu, některé stanice krásně hrají a jiné se nedají poslouchat :-) :-)
Miloslava Richterová
2.1.2023 17:15
Jenže, Jitko, někdy se nevrací nic.. Jani, teprve po vysvětlení, že jste myslela na pohled veřejnosti na důchodce, jsem pochopila důvod k napsání článku. Jinak si nemyslím, že závist je běžná lidská vlastnost, jak píše p. Jarmila.
Zuzana Pivcová
2.1.2023 16:02
Vnímám to tak, že jsou určité situace nebo schopnosti někoho druhého, kdy si třeba trochu povzdychneme a myslíme si, kdybych tak i já......proč ne taky já..... Ovšem pro porovnání se závistí to tomu druhému nebereme, nevylučujeme ho, nemáme na něj proto zlost. Příklad zcela jednoduchý: Jako dívka jsem litovala, že nemám černé vlasy a pokukovala jsem po Yvonne Přenosilové s lítostí, že nemám vlasy jako ona. Ale ne, že bych kvůli tomu tvrdila, že je má nabarvené, že jí vůbec nesluší atd. Závist vždy tak nějak kráčí v ruce s pomluvou a vlastním sebevědomím ve smyslu Já bych to udělala lépe, ale já to vůbec nepotřebuji.
Jitka Caklová
2.1.2023 14:23
Ke svému příspěvku 1.1.2023 10:29 ještě dodávám: Vím, že je to každého věc o čem píše, ale já bych takovýto článek nenapsala, protože mně nikdo nezávidí. A pokud náhodou závidí a nevím o tom, ale i kdybych věděla, tak to není moje věc, kterou bych měla řešit, natož o ní psát. Asi je to tím, že ani já nemám důvod závidět. Znám i jiný citát: "Co vysílám, to se mi vrací." a opět je jen na mně, jak s tím vráceným naložím.
Jana Hošková
2.1.2023 12:49
Ještě dodám jeden známy citát: Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno ! A hlavně se starej sám a nekoukej, co mají ostatní :-))
Jana Hošková
2.1.2023 12:47
Děkuji za všechny vaše příspěvky. Asi to nebyl zrovna vhodný článek a zamyšlení v čas, kdy jsem ho napsala. Takže se dodatečně omlouvám, došlo mi to pozdě. Zlobí mne ale velice například ty současné výpady proti důchodcům i proti matkám a těm otcům, kteří dostanou k důchodu "výchovné". To mělo být už dávno, přišlo to v nepravý čas, kdy na tom jako země nejsme zrovna nejlépe. Dala jsem republice v podstatě 7 daňových poplatníků, když počítám i vnoučata. Těch bezesných nocí, kdy děti byly nemocné s horečkou, či se mi dusily astmatem, musela jsem s nimi zůstávat doma a přitom odevzdat práci do účtárny, toho strachu a nedostatku peněz ! A teď slyším, že je nespravedlivé, že to nedostanou všichni ??? A co se týče nás dnešních důchodců - vždyť my jsme celý život pracovali, aby mohli důchody dostávat důchodci tehdejší ! Zatím pokud vím, nebyl vymyšlen lepší způsob, jak důchodce zaopatřit, proto s tím každá vláda tak váhá.
Jindřich Berka
2.1.2023 10:54
Paní Řezáčová, závistivých je hodně a stejně zlých lidí, ale naštěstí těch druhých také. Já bych tipoval půl napůl. Jindra
Jindřich Berka
2.1.2023 10:45
Paní Hošková, já myslel, že do toho biji osamocen. Děkuji za váš článek. Lidé závidí druhým úspěch, zdraví protože sami na to nedosáhnou. Závist se mění v nenávist až s hranicí někomu ublížit. Můžeme na sobě zapracovat, smířit se s tím, že nemáme takové nadání a vlohy. Hlavně svůj život, ano ten máme v rukách. Nezabývejte se druhými, ale sebou. Bude spokojenější. Je smutné, že z jednoho pána, který zde s námi komunikuje a je mi velmi sympatický a inteligentní, závist leze z každého jeho příspěvku: "kdybych byl fotbalistou měl bych peněz" a další. Když Pánbů tuto šerednou vlastnost rozdával, tak mě vynechal. Já naopak každému přeji. Dokonce i tomu, co mě nemá rád!! Jindra
Načíst starší příspěvky