Betlémy všude, kam se podíváš
Všechny fotografie: Hana Polednová

Betlémy všude, kam se podíváš

8. 12. 2022

Kdo by chtěl vidět tolik betlémů pohromadě, doporučuji navštívit vánoční výstavu v Betlémské kapli - Vánoce z papíru vystřižené.

Výstava se koná v podzemních prostorách Betlémské kaple do 2. ledna 2023 denně od 9.00 do 18.00 hodin. Vstupné 100 Kč, děti, studenti a důchodci 50 Kč.

Jsou zde k vidění ukázky lidových řemesel, letos obohacené o tvorbu ručního papíru. Louskáček na ořechy poháněný mlýnským kolem, dřevěné postavičky slavných osobností, živé vánoční stromky s ozdobami z přírodních materiálů a mnoho dalších zajímavých výtvorů.

Navštívila jsem tuto výstavu ve všední den v ranních hodinách, kdy je zde méně lidí. Nabízím k nahlédnutí fotografie z této výstavy a přeji vám hodně zdraví, klidu a dobré pohody.

kultura Vánoce výstavy
Hodnocení:
(4.9 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Přibilová
Ráda si prohlížím betlémy, zejména ty naše české, které vycházejí z lidových tradic. Děkuji za přiblížení hezké výstavy.
Blanka Lazarová
Betlémy mám ráda , také je navštěvuji. Pěkné fotky, Hani. :-)
Alena Švancarová
Výstava ,dle fotek,rozhodně stála za návštěvu.Také si ráda betlémy prohlížím a vůbec,v čase vánočním,zajdu do vyzdobeného kostela.
Alena Tollarová
To je betlémů! A dokonce i peklo :) Musím se zajít podívat u nás na pokračování výstavy betlémů ze sbírky pana Kyzlíka, o které jsem psala loni.
Dana Kolářová
Výstavy betlémů pohladí na duši. Hezké.
Dana Puchalská
Hezká výstava.... :-) já v dětství ráda chodila do Lorety. Tam byla ovečka, která po vhození mince i zabečela.
Daniela Řeřichová
Hani, moc hezké, také jsem tam byla. Každoročně obcházím pražské výstavy betlémů a po Štědrém dnu i jesličky v kostelích. Kouzelné je Muzeum betlémů na Karlštejně. Máme být na co pyšní. :-)
Anna Potůčková
Betlémy mám moc ráda, a když jdu ve vánočním čase okolo kostela tak se chodím na Betlémy v nich dívat. Díky za tento článek a hezké fotky!
Jan Zelenka
Kdysi mě to bavilo, viděl jsem mnoho krásných Betlémů, včetně toho třebechovického. Dnes už je vidět nemusím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%