Vánoční příběh o rybí polévce
FOTO: autorka

Vánoční příběh o rybí polévce

7. 12. 2022

Tato nezapomenutelná vzpomínka na Vánoce je stará mnoho a mnoho let. Bylo to ještě v době, kdy jsem chodila se svým nynějším mužem. Byla jsem prvně pozvaná k jeho rodičům, na první svátek vánoční, na slavnostní oběd.

Jelikož jeho rodina milovala rybí polévku, bez které si nedovedli Vánoce představit, byla předložena i mně. I když jsem budoucímu manželovi říkala, že ji nemusím. Budoucí tchán prohlásil, že tato polévka je vynikající a že každému chutná. V duchu jsem si říkala, že se „kousnu“ a nějak to zvládnu. Tak jsem odhodlaně dala do úst první lžíci a rychle polkla. Ale polévka si myslela něco jiného a místo do žaludku, se začala pomalu vracet zpět nahoru. Můj výraz obličeje byl asi dost hrozný, protože když mne viděl budoucí tchán, tak řekl, když mi to nechutná, tak ji jíst nemusím. Polévka byla odnesena a mně se moc ulevilo.

Od té doby jsem osvobozena od rybí polévky. Manžel ji vaří každý rok a děti, teď i vnoučata, si na ní pochutnají.

To je můj vánoční příběh, na který nemohu zapomenout.

Soutěž: Vánoce mého mládí
Hodnocení:
(5 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Rybí polévku jsem moc nemusela, mamka ji nevařila, protože táta ji nechtěl. Až když táta zemřel a jí se vdala podruhé, můj manžel miloval ryby a rybí polévku. Uvařila jsem ji přesně podle kuchařky "Vaříme, zdravě, chutně a hospodárně". Manželovi chutnala, mně kupodivu také a mamka prohlásila, že je dobrá jako babiččina (od její matky). Od té doby jsem ji vzala na milost a jim ji.
Jan Zelenka
Příprava vánočního jídla byla vždy na mne. Včetně kapra a rybí polévky. Moje žena, byť z východního Slovenska, se rychle adaptovala. A zase vařila jejich tradiční kapustnicu.
Margita Melegova
Miluji nejen ryby ale i rybi polevku.
Anna Potůčková
Rybí polévku také nemám ráda a jak to tak sleduji je nás takových více. Jinak docela úsměvný článek do soutěže.
Zuzana Pivcová
Řada lidí rybí polévku nejí. Mně nosila kdysi jedna kolegyně hlavu i vnitřnosti, protože jinak by to vyhodila.
Zdenka Soukupová
Líbo, to musely být nervy! Hlavně, že to dobře dopadlo.
Naděžda Špásová
Libuško, tak to jsme dvě, já bych jí taky nepozřela. Omlouvám se za ty hvězdičky, správně je ******.
Hana Polednová
Libuško, jak Ti rozumím. Také nejím rybí polévku a naštěstí jsem ji nemusela nikdy ochutnat. Je vidět, že na rodinných vztazích se nic nepokazilo.
Vladislava Dejmková
Mám pro tuhle situaci pochopení. Kdysi jsem zažila něco podobného na velikonoce. Byli jsme pozváni k mužovým rodičům na slavnostní oběd. Tchýně připravila svíčkovou, tu mám normálně ráda. Ale tehdy se mi žaludek obracel! Naštěstí ne pro to, že by nebyla dobrá, ale jak se později ukázalo, byla jsem v jiném stavu a nevěděla jsem o tom. Dodatečně mi bylo odpuštěno. I rybí polévku mám ráda, zvláště tu, co si vařím sama.
Libuše Křapová
Libko, řekla bych, že jste i pak později museli mít dobré rodinné vztahy :-) Když už tehdy jen budoucí tchán projevil takové pochopení :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.