Proč je tolik starších lidí nerudných?
Ilustrační foto: Pixabay

Proč je tolik starších lidí nerudných?

29. 11. 2022

Dnes jsem navštívila několik obchodů a nestačila jsem se divit. Kam staří lidé tak spěchají? Tlačí na vás vozík, dokonce se snaží vecpat před vás, pomlouvají pokladní, že jí to jde pomalu.

Když jsem do jednoho pána strčila a ihned se omluvila, ječel na mne "kam čumíš, jsi slepá?" Další korpulentní dáma napadla mladou maminku, proč utrácí tolik peněz, kdo má čekat, až pokladníí namarkuje tolik zboží. Už jsem se neudržela a zvolala nahlas "Proč je vás tolik nepříjemných a zamračených? I když je pošmourno, usmívejte se na okolí, nespěchejte, nic vám neuteče, jen život, který si kazíte kvůli špatné náladě."

Radujme se, že tu ještě můžeme být.

glosa nákupy
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Monika Monca
Nerudní jsou mladí i staří. Mě například vždy dokáže udivit, že se starší lidé mermomocí musí nacpat do obchodů hned při otvíračce. Jdete koupit jen svačinu do školy a do práce a uličky zacpané vozíky a u nich se dvě tetky vykecávají o drahotě pečiva, před vámi u pokladny dvě důchodkyně s přeplněnými vozíky co zdrží frontu o 20 minut (a pak že jsou nízké důchody) ... Mají na to celý den, na rozdíl od pracujících, kteří musí být v 8 v práci. V takových případech jsem obvykle nerudná já. (rozhodně nikomu nic nechci zakazovat, jen mi to hlava nebere, proč si nepospí a nejdou do uprázdněných obchodů kolem osmé) ...
Marie Měchurová
Tak s tím jsem se nesetkala. Na všechny se snažím usmívat, a oni mi to oplácejí.
Jan Zelenka
Nevím, kde žijete, ale já jsem se zde, v Litoměřicích, za deset uplynulých let s podobným jednáním nesetkal. A ani před tím dlouhá léta v Praze. Mám zcela jiné zkušenosti.
Miloslava Richterová
Moje dnešní zkušenost je jiná, všechno v klidu :-)
Jana Kollinová
Měla jste jen smůlu na "den blbec," který občas potká více lidí ve stejný čas. Věřte, že se jindy a jinde ti zamračení a naštvaní určitě radují, mají radost ze života. :-)
Jana Šenbergerová
Asi chodím do jiných obchodů. Pokud byl někdo nerudný v mládí, ve stáří mu to většinou zůstane. Není se čemu divit.
Dana Puchalská
Nemám ráda nabručené lidí nejen v obchodech. Občas se jim divím,proč vlastně vylézají z domovů,když jim leze všechno na nervy.
Naděžda Špásová
Lidé jsou různí, dovedete si představit, že bychom byli všichni stejní? Taky mi vadí nerudní dědkové a babky. Stárnutí je jediná spravedlnost na světě a doufám, že mi rozum bude sloužit ještě hodně dlouho. A asi bych taky reagovala ve prospěch té maminky a dědka bych sprdla.
Soňa Prachfeldová
Asi už nemají radost ze života, tak se mračí na ostatní. A možná to byli protivci i za svého mládí. Vidím v obchodě ale více těch příjemnějších.
Jindřich Berka
My starší lidé se tak někdy tak chováme, protože ve staří přijdou neduhy a nemoci. Třeba nás něco v tu chvíli něco bolí. Pak je tu závist, že už nejsme mladí a jiní jsou, ale také budou staří. My byli také mladí a je to také bude bolet, tak není, co závidět. To je jediná spravedlnost, pokud se našeho věku, ale dnešní mladí dožijí!!! Žijte a přejte. Smějte se i plačte. Jen se z toho nepokakejte. Vzkaz pro paní Jakubcovou: "Nemusíte přece s paní Škopánovou souhlasit. Každý má právo na svůj názor, když se její vám nelíbí, tak je nečtěte". Je to stejné jako vypnout televizi. Jinak to neberte osobně. Jen mě to zaujalo. Přeji hezký den. Jindra

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...